Tatil Bölgeleri Kurban Bayramı İçin Doldu Taştı

Bursalı turizm yetkilileri, Kurban Bayramı tatili için tatil bölgelerindeki doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaştığını belirtirken, rezervasyonların 5 ile 10 gün arasında yapıldığını söyledi.

Tatil Bölgeleri Kurban Bayramı İçin Doldu Taştı
Kurban Bayramı’nda tatil bölgelerindeki doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını ve erken rezervasyon kampanyalarının bittiğini belirten turizm yetkilileri, bayram tatili boyunca Akdeniz Bölgesi'nin tamamen dolduğunu söyledi.

Rezervasyonlarını son günlere bırakanların alternatif bulmakta zorluk çekebileceğine dikkat çeken Turizm Departman Sorumlusu Cem Kuzey Nasırlı, “Belek, Kemer, Side başta olmak üzere hemen hemen tüm bölgeler yoğun talep görüyor. Yurt dışında uygun fiyatlı olmaları sebebi ile Orta Avrupa (Prag-Viyana-Budapeşte) ve İtalya destinasyonlarına ilgi çok fazla. Bunları son dönemde fiyat uygunluğu ile göze çarpan Yunan Adaları (Midilli-Mikonos-Rodos) izliyor. Yavru vatan Kıbrıs da hem fiyat açısından uygunluğundan hem de yakınlık açısından tercihlerin başında gelmektedir” diye konuştu.

ALMANYA BAŞVURULARI BURSA’DAN
Bilet departmanından Merve Sakin ise, Kurban Bayramı dönemi için uçaklarda doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığını ve hava yollarının ek seferlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Özel günlerde uçak biletlerinin 1 ay önceden alınmasının maliyetleri düşürdüğünü hatırlatan Sakin, seyahat edeceklerin hızlı hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Sakin, “Yurt dışı vize başvuruları başta Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda olmak üzere, genellikle Schengen ülkelerine yapılıyor. Almanya başvurularında Bursa’ya başvuru merkezi olarak IDATA açılması ile yolculara kolaylık sağlaması hedeflenmiştir. Böylece İstanbul‘a gitmeye gerek kalmadan şehir merkezinde işlemler gerçekleştirilmeye başlanmıştır” dedi .
Kaynak: İHA