Günümüz İnsanının Yeni Tedavi Tercihi İşık Teknolojisi...

Saç dökülmesi, istenmeyen tüyler, cilt lekeleri, yanıklar gibi günlük yaşamı da etkileyen bir çok problem günümüz insanının en büyük sıkıntıları arasında yer alıyor.

Günümüz İnsanının Yeni Tedavi Tercihi İşık Teknolojisi...
İnsanlar bu sıkıntılarını gidermek için artık, ışıkla tedavi anlamına gelen Lazer yöntemini tercih ediyorlar, Birkaç sene öncesine kadar özellikle erkeklerin kapısından içeri bile girmeye çekindiği güzellik merkezleri günümüzde yoğun bir talep görüyor. Erzurum’da hizmet veren Eslamer Saç Ekimi estetik ve Lazer Merkezi Erzurum ve bölge illerden gelen vatandaşların yogin ilgisiyle karşılaşıyor.

Merkezin kurucusu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İdris Elmas, zamanın en çok rağbet gören tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi. Op Dr. İdris Elmas, ”Lazer epilasyon ışık teknolojisi kullanılarak kılların yok edilmesidir. Yaklaşık ayda bir seanslar uygulanıyor. En az beş altı defa uygulanması gerekiyor ki kılların tamamını lazerle yok edebilelim. Yaş gurubu kıl rengi, kılın yoğunluğu, hastanın ten rengi gibi bir sürü faktör, seansların sayısını ve etkisini değiştirmektedir .Lazerle epilasyon dışında; leke tedavisi, akneye bağlı lekelerin tedavisi ve kaza sonrası meydana gelmiş yara izlerinin tedavisi yapılabilmektedir.Tabi ki kimse yaralanmadan önceki doğal hali neyse lazer sonrası da kişi aynı olacak diye bir iddiada bulunamaz. O yanlış bir yaklaşım olur. Ama hem leke tedavisinde hem cilt tedavisinde birinci seanstan itibaren hastalar genelde fayda görür. Bazen bu seanslar 3,4,5 seansa çıkabilir. Yine benzer bir şekilde kadınların en büyük sıkıntılarından olan gebelik sırasında meydana gelen çatlakların tedavisi de üç dört seansta lazerle kapatılabilmektedir” dedi.

SAÇ EKİMİNE İLGİ FAZLA
MerkezDe lazer dışında en çok rağbet gören uygulamalardan bir tanesinin de saç ekimi olduğunu dile getiren Dr. Elmas, “Erkeklerin büyük kısmında az ya da çok saç dökülmesi meydana geliyor doğal olarak. Genetiğe bağlı olarak eğer dökülme fazla oluyorsa mutlaka kişi ekim ihtiyacı duyuyor. Ekim; yirmi yaş gurubundan başlayıp atmış yetmiş yaşına kadar ki kişilere yapılabilmektedir. Saç ekiminde yaş sınırlaması yok. Yeter ki hastaların kafalarının arkasında saç dokuları olsun. Saç ekimi de genellikle bir iki seansta yapılmakta eğer hastanın ihtiyacı fazlaysa aynı gün içinde diğer seansı da gerçekleştirebiliyoruz. Saç ekiminin genelde bayanlara uygulanması daha zor. Çünkü bayan tipi dökülmede önden dökülüyorsa arkadan da saç dökülüyor. Bunun yanında yanık veya herhangi bir yaralanmaya bağlı saç kaybı varsa hem bayanlarda hem erkeklerde onun tedavisini de ekimle yapıyoruz. Bunun dışında estetik ameliyatlar yine kontrolleri ve görüşmeleri merkezimizde yapılarak Şifa Hastanesi’nde ameliyatları gerçekleştiriliyor. Saç ekimi de bir ameliyat olduğu için o da hastanede yapılmaktadır. Merkezimizde bunlar dışında botoks, dolgu uygulamaları ve cilt bakım uygulamaları yapılmaktadır.“ diye konuştu .
Kaynak: İHA