Geleneksel Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde geleneksel öğrenci toplulukları tanıtım günleri başladı.

ÇOMÜ'de bulunan 150'ye yakın topluluk, geleneksel öğrenci toplulukları tanıtım günlerinde bir araya geldi.

Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi önünde başlayan tanıtım günlerinde öğrenci toplulukları stantlar kurarak topluluklarını tanıtacak ve topluluklarına yeni öğrencileri üye yapmaya çalışacak.

Tanıtım günlerinin ilk gününde stantları gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, toplulukların yaptığı aktiviteler hakkında bilgi alarak bazı topluluklara üye oldu. Dağcılık Topluluğu üyelerinin yaptığı gösteri ise izleyenlerden büyük beğeni topladı.

-Rektör Laçiner'e ziyaret-

İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Biner, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamında ziyaret etti.

Doç. Dr. İsmail Biner, ''Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Kosova'dan bir hatıra olmasını istedim'' diyerek Kosova'dan getirdiği hediyeyi Rektör Laçiner'e takdim etti.

Ziyarette Rektör Laçiner, Doç. Dr. Biner'e ÇOMÜ'nün faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

-ÇOMÜ'ye yeni program-

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, bazı yükseköğretim programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ek yerleştirme ile öğrenci alınması, aktif olmayan bazı yükseköğretim programlarının faaliyete geçirilmesi konusundaki teklifleri inceledi.

Alınan karara göre, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi'ne Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programının açılması ve ek yerleştirme ile 40 öğrenci alınması uygun görüldü.

-ÇOMÜ'de ''Teknogirişim Sermayesi Destek Programı'' bilgilendirme toplantısı

ÇOMÜ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenleyeceği ''Teknogirişim Sermayesi Destek Programı'' bilgilendirme toplantısı Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Türker Fidan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

12 Ekim Cuma günü saat 13.00'te Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıda, destek programı hakkında akademisyenlere ve öğrencilere bilgi verilecek.

Destek programına herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış gerçek kişiler başvurabilecek.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA