Başbakan İçin Üniversite Çevresinde Yoğun Güvenlik Önlemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akademik yıl açılış törenine katıldığı Ankara Üniversitesi Morfoloji binası etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan İçin Üniversite Çevresinde Yoğun Güvenlik Önlemi
Başbakan Erdoğan’ın üniversiteye gelmesini farklı noktalarda protesto eden 19 kişi ise polisin müdahalesiyle gözaltına alındı. Başbakan Erdoğan, Ankara Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenine katıldı.

Emniyet güçleri sabah saatlerinde törenin yapılacağı Ankara Üniversitesi Morfoloji binasının etrafında olası bir protestoya karşılık yoğun güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis memuru açılışta görev aldı. Başbakan Erdoğan’ın törenin yapılacağı binaya gelişi sırasında ortaya çıkan Özgürlük ve Dayanışma Partisi ile Genç Sen üyesi toplam 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar polis aracına bindirilerek, hemen buradan emniyete götürüldü. Törenin ardından Başbakan Erdoğan yine yoğun güvenlik önlemleri altında kampüsten ayrıldı.

KAPATILAN YOLDA HASTA BABASINI SIRTINA ALARAK YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI
Başbakan, Morfoloji binasından ayrılmadan önce ana cadde trafiğe kapatıldı. Trafiğin kapatılması nedeniyle Murat Demir isimli bir kişi ayağından rahatsızlığı bulunan babası Adil Demir’i hastaneye götürmek için dolmuştan inmek zorunda kaldı. Demir, sırtına aldığı babasını İbn-i Sina Hastanesi’ne götürmek için yaklaşık bir kilometre yürüdü. Demir, bu duruma tepki gösterdi .