Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan Açıklama

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, muhtarların yerel yönetimlerin temel unsuru olduğunu belirtti.

Savaş, Merkeze Bağlı Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği tarafından Sinanlı köyünde düzenlenen etkinlikte muhtarlarla bir araya geldi.

Birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları veren Savaş, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da kanlarını, canlarını bu ülke ve coğrafya için feda etmiş ecdatların torunları olduklarını kaydetti.

Zor zamanlarda hep kenetlenen, birbirine destek olan, moral veren, motivasyon sağlayan bir millet olduklarını ifade eden Savaş, bu kentin insanlarının da hep böyle düşündüğünü belirtti.

Kimsenin kentte, insanlar arasına nifak tohumları ekemeyeceğini vurgulayan Savaş, Hatay'ın kültürüyle, kardeşlik ve akrabalık bağlarıyla, hoşgörüsüyle buna karşı koyduğunu kaydetti.

Muhtarların yerel yönetimlerin temel unsurları olduğunu belirten Savaş, ''Muhtarlarımız yerel yönetimlerin temel unsurudur. Muhtarlar, farklı ideolojilerde, motiflerde olan ve düşünen ama barış, kardeşlik adına uğraş veren binlerce insanın temsilcileridir'' dedi.

Dernek Başkanı Mustafa Arslanoğlu da, muhtarlar arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek adına her yıl geleneksel olarak buluşma etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA