Doğanşehir İlçesine Bağlı Reşadiye Köyünü Ziyaret Eden Vali Şahin ve Beraberindekiler, İki Küskün Aileyi Barıştırdı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Reşadiye köyünü ziyaret eden Vali Vasip Şahin ve beraberindekiler, iki küskün aileyi barıştırdı.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Uğur, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ve Malatya Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, Sürgü beldesine bağlı Reşadiye köyünü ziyaret etti.

Heyet, geçen aylarda mera paylaşımı nedeniyle kavga eden iki aileyi barıştırmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette, her iki aileyle görüştü.

Şahin ve beraberindekilerin küskünlüklerin bitirilmesi önerisine uyan Bayer ve Kabakaş ailelerinin fertleri barışarak bayramlaştı.

Vali Şahin, iki ailenin barışmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Komşuların birbirleri üzerindeki haklarına değinen Şahin, ''İnsanlarımızın birbiriyle olan münasebetinde sağlamış olduğu manevi atmosfer, bizi yüzyıllardır bir arada tuttu ve büyük bir millet yaptı. Büyüklerimiz öteden beri en ufak ihtilafta hemen araya girmişler ve insanların aralarını bulmuşlardır'' diye konuştu.

Cengiz Yağcı da ailelere Kur'an-ı Kerim hediye etti. Yağcı, dünya nimetlerini adilane paylaşmak gerektiğini vurgulayarak, ''Hiçbir şey için kavga etmeyelim. Allah hepimizin rızkını zaten yetecek kadar vermiştir'' dedi.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA