Suudi Arabistanlı Müftü Şeyh Açıklaması

Suudi Arabistanlı Müftü Abdülaziz Al eş-Şeyh, Müslümanların yabancı ülkelerin bankalarına yatırdıkları paraları geri almaları çağrısında bulundu.

Arafat hutbesinde konuşan Şeyh, İslam ülkelerinin yaşadığı ekonomik bunalımın ve işsizliğin önüne ancak yurtdışındaki bu paraların yurtiçinde yatırıma dönüştürülerek geçilebileceğini söyledi.

Şeyh ''Yurtdışındaki bu paralar İslam ülkelerinde kalmış olsaydı bu ülkelerin ekonomileri düzelir, işsizlik ve fakirlik diye bir şey kalmazdı'' dedi.

Malın, hayatın en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkati çeken Şeyh, zenginlerin ve siyasetçilerin, parayı doğru yerde kullanmaları konusunda İslam ümmetine yol göstermeleri gerektiğini de kaydetti.

Şeyh, İslam ülkelerinin liderlerine anlaşmazlıklara ve kan dökülmesine Son verilmesi çağrısında da bulundu.

İslam ülkelerinin istikrarını bozmaya ve mezhepçiliği yaymaya çalışan düşmanlara karşı liderleri uyaran Şeyh, İslam ümmetini bu sorunlardan ancak Müslüman toplumların dayanışmasının kurtaracağına vurgu yaptı.

Şeyh, Müslümanların birlik olması durumunda siyasi alanda egemen, ekonomik olarak da güçlü bir devlete sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ala Ebu'l Ayneyn - Gülşen Topçu / Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA