Suriye'de Rehin Kameramanın Fotoğrafı Eşinin Umudunu Artırdı

Suriye’de 2 aydır rehin tutulan kameraman Cüneyt Ünal’ın 3 gün önce çekilen ve kendisine gönderilen fotoğrafı eşini sevindirdi. Fotoğrafı bayram hediyesi olarak gören Nuran Ünal, umutlarının arttığını söyledi.

Suriye'de Rehin Kameramanın Fotoğrafı Eşinin Umudunu Artırdı
Cüneyt Ünal’ın fotoğrafı İHH aracılığıyla eşi Nuran Ünal’a ulaştırıldı. Mailinde eşinin fotoğrafını gören Nuran Ünal, çifte bayram yaptı. Hayatta olup olmadığından endişe duyarken eşinin sağlıklı bir fotoğrafını görmesini bayram hediyesi olarak kabul eden Ünal, “27 Ağustos’tan bu yana hiçbir bilgi alamıyordum çıkan ilk görüntüleri dışında. Hayatta mı değil mi onun endişesini yaşıyordum. En son görüntülerde şiddete maruz kalmıştı. Ben hala o şiddetin devam ettiğini düşünüyordum. Ama bugün aldığım görüntüde Allah’a şükür gayet sağlıklı olduğunu görüyorum. Biraz kilo vermiş, gözlerindeki korku gitmiş.” dedi.

İHH’dan telefon geldiğini ve eşinin fotoğrafını mailine göndereceklerini söylediklerini ifade eden Ünal, “Bir iki dakika sonra mailimi açtım ve fotoğrafıyla karşılaştım. Fotoğraf umudumu artırdı. Daha önce hayatta mı değil mi onu bilmiyordum. Fotoğrafı gönderdikleri zaman nasıl bir Cüneyt’le karşılacağım korkusu vardı. Darp izleri var mıdır diye endişelendim. Ama çok şükür öyle bir şey yaşamadım.” diye konuştu.

Ramazan Bayramı’nda da ayrı kaldıkları için eşinin çiçek gönderdiğini söyleyen Ünal, “Bu fotoğraf da çiçek gibi geldi. Bana bir bayram hediyesi oldu.” ifadelerini kullandı. CHP milletvekili Refik Eryılmaz’ın da dahil olduğu bir grup aracılığıyla daha önce eşine ulaşma girişiminin sonuçsuz kaldığını kaydeden Ünal, “Beyrut’a kadar uçak biletleri alındı. Ancak Beyrut’tan Şam’a uçak bulunamadığı için işlem gerçekleştirilemedi. İki günlük süresi vardı Refik Bey'in. Şu an yurt dışındaymış. 11 Kasım da Türkiye’ye döndükten sonra ilk işinin Suriye’ye gidip Cüneyt ile arkadaşını almak olduğunu söyledi.

Tüm umudumuzu ona bağladık.” diye konuştu.

Eşinin savaş kameramanı olarak sürekli Ortadoğu’da çalıştığını belirten Ünal, “Libya’daki görüntülerinden dolayı ödül almıştı. Kızım doğduğunda da Libya’daydı. Sahra Çölü’ndeydi. O nedenle kızımızın adını da Sahra koyduk. Sürekli o bölgelerde. Savaş kameramanlığı yapıyor. Ekmeğini kamerasından çıkaran bir haberci.” dedi.

Nuran Ünal fotoğraftan eşini dikkatli bir şekilde inceledi. Ünal çiftinin 1,5 yaşındaki minik kızı Sahra da babasının ekrandaki fotoğrafına uzun uzun baktı .