Mimamrsinan Sahili Yeşillendiriliyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin Mimarsinan sahilinde başlatmış olduğu Sahil Düzenleme Projesi’nde zemin düzenlemelerinden sonra yeşillendirme çalışmalarına da hız verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeşillendirme çalışmalarıyla Mimarsinan’ı daha da cazip hale getireceklerini söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi başlattığı Mimarsinan Sahil Düzenleme Projesi ile Mimarsinan sahilini yeşil bir alana dönüştürüyor. Büyükçekmece’nin daha güzel hale getirebilmek için ekip olarak çok büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Belediye olarak ilçe genelinde boş ve uygun bulduğumuz her alanı yeşillendirerek halkımızın yaşamına renk katmaya çalışıyoruz. Mimarsinan sahilinde başlattığımız Mimarsinan Sahil Düzenleme Projesi kapsamında zemin düzenleme çalışmalarından sonra yeşillendirilmesi ile Mimarsinan’ı daha da cazip bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışmaların özen gösterilerek devam ettiğini söyleyen Başkan Akgün, “Mimarsinan sahili düzenleme çalışmamızda 4,5 kilometre uzunluğunda kesintisiz bisiklet parkuru olacak. Ayrıca denize paralel yürüme ve dinlenme alanları, panoramik görüşün hakim olduğu noktalarda çim seyir terasları, açık spor alanları, bitki gösteri alanları ve çocuk parkları da yer alıyor” dedi.

Kaynak: İHA