Kamplara Yardıma İzin Vermeyen Bangladeş, Kimse Yok Mu'nun Projelerine Sıcak

Bangladeş'te mülteci Müslüman Rohingyaların kamplarda yaşadığı Cox's Bazar'ın Vali Yardımcısı Zahirul İslam, "Kimse Yok Mu'nun projelerine açığız.

" dedi.

Her sene Kurban Bayramı'nda dünyanın dört bir yanına kurban eti ulaştırarak insani yardım götürmeye çalışan Kimse Yok Mu, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde de çalışmalarına devam ediyor. Myanmar'dan gelen Rohingyalar ile bölge halkı arasında çıkan kargaşadan dolayı merkezi hükümet yöredeki yardım kuruluşlarının faaliyetlerini sınırlandırıyor. Ülkede ayrım gözetmeksizin herkese yardım ulaştırmaya çalışan Kimse Yok Mu temsilcileri ise yetkililer ile görüşmelerini sürdürüyor. Kurban Bayramı'nın bugün başladığı ülkede Kimse Yok Mu yetkilileri, yerel gönüllülerle arefe günü Cox's Bazar bölgesi sosyal işlerden sorumlu Vali Yardımcısı Zahirul İslam'ı ziyaret etti. Bölgedeki kargaşadan dolayı hükümetin çok hassas olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı İslam, ülkeye gelen yardım kuruluşlarının bunu anlayışla karşılamasını istedi.Bangladeş yönetimi, Myanmar'daki zulümden kaçan Arakanlılara doğrudan yapılan yardımlara mesafeli. Bölgede ömürleri boyunca, kamptakilerle aynı kötü şartlar altında yaşayan milyonlarca Bangladeşlinin bulunması sebebiyle, sadece Myanmarlılara ulaştırılacak yardımlar huzursuzluğa sebep oluyor. Bu yüzden Bangladeşli yetkililerle koordinasyon içinde ve daha geniş kapsamlı projelerin geliştirilmesi gerekiyor.Vali Yardımcısı İslam ile görüşen Kimse Yok Mu Yurtdışı Yardımlar Müdürü Yusuf Yıldırım, devletin hassasiyetini anladıklarını ve bölgedeki herkese yardım götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Derneğin projelerinden bahseden Yıldırım, bölge halkına gıda başta olmak üzere sağlık, eğitim gibi her türlü konuda yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Amaçlarının merkezi hükümetin yükünün azaltmak olduğunu söyleyen Yıldırım, "Cox's Bazar'ın bu sıkıntılı sürecini daha çabuk şekilde atlatmanızı istiyoruz. Bu yüzden bir çok projeler geliştiriyoruz. Anadolu halkı bu dönemde yöre halkının yanında olduğunu bilmenizi isteriz." ifadelerini kullandı. "KİMSE YOK MU'NUN PROJELERİNE AÇIĞIZ"Kimse Yok Mu'nun faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı İslam, derneğin hassasiyetinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kimse Yok Mu'nun bölgeye gelmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen İslam, bölgede büyük eğitim açığının olduğuna da dikkat çekti. İslam sözlerini şöyle devam ettirdi; "Şu an bölgede problemler halen mevcut. Buna rağmen yardım götürmeye çalışmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Gıda ihtiyacının dışında sağlık ve eğitim sıkıntısı da yaşanıyor. Biz Kimse Yok Mu'nun projelerine açığız. Bu projelerin hayata geçmesini temenni ediyoruz. "