Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Mut'ta ''sağlanan Güven ve İstikrar Sayesinde Kıskanılan Bir Ülke Haline Geldik''

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, ''Sağlanan güven ve istikrar sayesinde kıskanılan bir ülke haline geldik'' dedi

Sever, memleketi Mut ilçesindeki Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkında, hemşehrileriyle bayramlaştı.

Sever, buradaki konuşmasında, bayramların birlik, beraberlik ve barışı geliştiren özel günler olduğunu söyledi.

Barış, kardeşlik, istikrar ve güven ortamı sürdüğü takdirde, ülkedeki hızlı kalkınma ve gelişme hamlesinin daha da hızlanarak devam edeceğini belirten Sever, şöyle konuştu:

''Bayram vesilesiyle dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularını umarım daha da pekiştireceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılından bu yana sağlanan güven ve istikrar sayesinde kıskanılan bir ülke haline geldik. Neredeydik, nereye geldik. 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli hasılamız, 2011 yılı itibarıyla 772 milyar dolar olmuştur. Nereden nereye geldiğimizi hiç unutmayacağız. Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 500 dolarken, bugün 10 bin dolara çıkmıştır. İhracatımız 36 milyar dolardan, 2011 yılı sonu itibarıyla 136 milyar dolara çıkmış durumdadır. Hedefimiz bu yıl sonu itibarıyla 150 milyar doları yakalamak. Bu güzel gelişmeler, istikrarın ve güvenin nasıl sağlandığının en büyük ispatıdır.''

Bayramlaşma programına, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Akgül'ün de katıldığı bayramlaşma programına, çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar / Ali Güreli

Yayıncı: Osman Kurt
Kaynak: AA