Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan Makamlarına Teşekkür Etti

Dışişleri Bakanlığı, hac döneminde çalışmak üzere Suudi Arabistan'a giderken Irak'ta bekletilen Türk vatandaşlarının vize sorunlarının çözümü konusunda Irak ve Suudi Arabistan makamlarına teşekkür etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçen hafta Suudi Arabistan'da hac döneminde geçici işçi statüsünde çalışmak üzere Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmek isteyen Türk vatandaşları ve onları taşıyan otobüslerle ilgili bazı eksikliklerden kaynaklanan gelişmelerin yaşandığı hatırlatıldı.

''Söz konusu vatandaşlarımız ile bunları taşıyan otobüslerin vizeleri ve geçiş izinleri ilgili Irak makamlarının gösterdikleri işbirliğiyle süratle temin edilmiştir'' ifadesinin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bakanlığımız, özverili çalışmayla vizelerin kısa sürede itasını sağlayan Ankara'daki Irak Büyükelçiliği ve Gaziantep Başkonsolosluğu mensuplarına müteşekkirdir.

Söz konusu vatandaşlarımız ve otobüslerin Irak'tan Suudi Arabistan'a geçişleri, esasen belli bir tarihte kapanan Arar sınır kapısından yapılmıştır. Vatandaşlarımız ve otobüslerin kapatılmış olan Arar sınır kapısından istisnai olarak Suudi Arabistan'a girişleri, Sayın Dışişleri Bakanımızla yaptığı görüşmeyi müteakip Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Abdülaziz bin Abdullah'ın yardımlarıyla gerçekleşmiştir. Bakanlığımız, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Abdülaziz bin Abdullah'a ve ilgili Suud güvenlik ve sınır makamlarına şükranlarını sunar.''

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA