Başsavcı Kaya: Sesinizi Duyurdunuz, Açlık Grevini Bırakın

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan hükümlü ve tutuklular için, "Eylem eğer seslerini Meclise, Cumhurbaşkanlığına ve Adalet Bakanlığı'na duyurmak ise bunda da başarılı oldular.

Dilerim en kısa zamanda kimsenin burnu kanamadan bu iş neticelenir“ dedi.

Muş Cezaevi'nde terör örgütü PKK’ya üye olmaktan yargılanan 15 kişinin yaptığı açlık grevi sebebiyle gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaya, "Bizim cezaevinin şartlarından kaynaklanan bir açlık grevi değil. Asıl nedeni Abdullah Öcalan’ının özgürlüğüne kavuşması ya da tecridin kaldırılmasına yönelik bir açlık grevi" diye konuştu.

Cezaevinde 15 tane tutuklu ve hükümlünün greve devam ettiğini hatırlatan Kaya, "Bunların iki tanesi bayan, 13 tanesi erkek. Tamamı terör örgütü PKK’ya üye olmaktan yargılanan kişiler. Bugün itibari ile 19. gününe girdiler. Şu ana kadar açlık grevine girenlerin içinde sağlık sorunu olan herhangi bir kimse yok. Zaten açlık grevi bizim cezaevinin şartlarından kaynaklanan bir açlık grevi değil. Türkiye’nin bazı bölgelerinde hep birlikte başlanan ve daha çok Abdullah Öcalan’ının özgürlüğüne kavuşması ya da tecridin kaldırılmasına yönelik bir açlık grevi. Buradaki tutuklu ve hükümlülerin şahsi ile ilgili bir konu değil. Kendilerini ikna etmeye çalıştık ancak vazgeçmediler. Sanıyorum diğer cezaevindeki arkadaşları ile birlikte bu olaya nihayet verecekler ama şu anda açlık grevine devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

“CEZAEVİNDE Kİ DURUM KONTROLÜMÜZ ALTINDA”Haftada 4 gün doktor kontrolü yapıldığını aktaran Başsavcı, "Cezaevindeki durum kontrolümüz altında. Bunlara doktor kontrolünde sıvı, tuzlu şekerli sıvı ve içecekler veriliyor. Bunlar özellikle tansiyon kolesterol gibi böyle olumsuz şeylere karşı direncini sağlamak amacıyla veriliyor. Psikoloğumuz da bunlar ile aynı şekilde ilgileniyor ve isteyenlere de refakatçi görevlendiriliyor" bilgilerini verdi .