Adanalılar Kurbanla Kongoluların Gönlüne Köprüler Kurdu

Dünyanın dört bir yanında yaşanan kurban bayramı heyecanı Afrika'nın önemli ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de yaşandı.

Adanalılar Kurbanla Kongoluların Gönlüne Köprüler Kurdu
Kongolular bayram coşkusunu başta Adana ve İstanbul olmak üzere Türkiye'den gelen yüzlerce konukları ile birlikte yaşadı. Kongo'da bayram heyecanı başkent Kinşasa'daki dev stadyumda kılınan bayram namazı ile başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren stadı dolduran binlerce Müslüman, bayram namazını beklemeye başladı.

Vaktin girmesi ile binlerce Kongolu bayram namazına durdu. Diyanet İşleri Başkanı Abdullah Mangala Luaba'nın kıldırdığı namazın ardından halk kucaklaşmaya başladı.

Stadın çevresinde birlerce insan bir birleri ile bayramlaşarak kucaklaştı. Bayramlaşmanın sona ermesi ile birlikte kurbanlar kesilmeye başlandı. Türkiye'den gelen 200 civarındaki Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü de Türk halkının Kongo'ya bağışladığı kurbanları kestirmeye başladı.

Kesilen kurbanlar yüzülüp parçalandıktan sonra paylara ayrılarak Kongolulara dağıtıldı.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Kongo'daki eğitim faaliyetlerini fedakar Adanalı işadamlarının finanse ettiğini ifade ederek bu nedenle Kongo ile çok farklı bir irtibatlarının olduğunu söyledi.

Her yıl Kongo'ya bir ekip gönderdiklerini kaydeden Elibal, ilk kez bu yıl aralarında farklı meslek gruplarından oluşan 50 kişilik geniş bir gönüllü ekibi ile geldiklerini söyledi.

Sadece Adanalı işadamlarının yaklaşık 3 bin evin kapısını kurban vesilesiyle çalacağı Kongo'da toplamda 10 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. KENDİME SÖZ VERDİM BÜTÜN KURBANLARI YURT DIŞINDA GEÇİRECEĞİMAdanalı işadamları da Kurban Bayramı’na Kongo'da girmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Üç yıldır üst üste bayramı Kongo'da karşılayan işadamı Hüseyin Karabulut, 1968’den bu yana kurban kestiğini ifade ederek, "Fakat üç yıldır kurban bayramlarında Kongo'ya geliyorum. Buralarda kurban bayramını gerçekten yaşadığımı hissettim. Yoksulların iki kilo et için saatlerce beklemeleri beni çok etkiledi. Bu duyguyu yaşamaları için her kese buralara gelmelerini tavsiye ediyorum. Kendime söz verdim. Ömrüm yettikçe ramazan bayramlarını evde, kurbanlarımı yurt dışında geçireceğim." şeklinde duygularını dile getirdi. İşadamı Ali Pekergin de üç yıldır üst üste kurban bayramına Kongo'da giriyor. Kongo'ya ilk gelme kararı aldığında yakınları ve arkadaşlarının şaşkınlığı ile karşılaştığını ifade eden Pekergin, "Bana 'deli misin ne işin var oralarda, otur bayramı çoluk çocuklarınla geçir' şeklinde çok tepki aldım. Ama iyi ki vazgeçmemişim. İlk gelişimden sonra her yıl gelmeye karar verdim. Buradaki insanların yardıma, şefkate, uzanacak bir dost eline çok daha fazla ihtiyaçları var. İmkanı olan herkese de tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.