3 Araç Yola Çıkan İneklerin Arasına Daldı: 9 Yaralı

Konya’da 3 otomobilin aniden yola çıkan ineklere çarpması sonucu meydana gelen kazada 1’i ağır 9 kişi yaralandı.

3 Araç Yola Çıkan İneklerin Arasına Daldı: 9 Yaralı
Kaza, saat 20.00 sıralarında Konya-Afyonkarahisar yolunun 30’uncu kilometresi Bahçesaray mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Önal (44) idaresindeki 42 EV 645 plakalı otomobil karayolunda seyrederken birden önüne çıkan ineklere çarptı. Çarpmanın etkisiyle ineğin biri yolun karşı tarafına savruldu. Yoldan çıkan otomobilde bulunan sürücü ile birlikte Müzeyyen Önal (39), Emine Önal (38), Ayfer Önal ve Muhammet Ali Önal yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada arkadan gelen Mehmet İlaslan (44) idaresindeki 42 PE 726 plakalı otomobil de yola çıkan ineklere çarparak takla attı. Yan yatan otomobildeki sürücü ile birlikte Fatma İlaslan (47) ve çocukları Ayşe İlaslan (17) ile Şeyda İlaslan (13) yaralandı

Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, Fatma İlaslan’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Son olarak sürücüsü öğrenilemeyen 25 AK 552 plakalı otomobil de ineklerin arasına daldı. Otomobilde bulunan 4 kişi de önemli bir sağlık sorunu olmadığı öğrenildi. YARALI İNEK YOL KENARINDA KESİLDİ Çarpmanın etkisiyle 2 inek telef olurken, bir ineğin de ayağı kırıldı. Hayvanların sahibi Kahya Öztürk'ün, polislere verdiği ifadeden sonra ineğin kesilmesine karar verildi.

İneği yatıran vatandaşlar yol kenarında ineği kesmeye başladı.

İlk bıçak darbesi başarısız olunca inek başka bir bıçakla kesilmeye çalışıldı ancak o bıçakta kesmedi. Başka bir vatandaş gelerek ineği kesmeyi başardı.

Kazaya sebep olarak 9 kişinin yaralanmasına sebep olan ineklerin sahibi Kahya Öztürk’e, hayvanları başı boş bırakarak sahip çıkmadığı için polis ekipleri tarafından ceza kesildi. İnek sahibi kendisine ceza kesen polislere tepki gösterdi .
Kaynak: İHA