Sel Mağdurları Bayramı Temizlikle Geçiriyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde sel mağdurları Kurban Bayramı’nı temizlikle geçiriyor.

Sel Mağdurları Bayramı Temizlikle Geçiriyor
Büyükkarıştıran deresinin taşması sonucu sular altında kalan beldedeki 80’den fazla evde, suların çekilmesinin ardından temizlik çalışmaları başladı.

Selin şokunu üzerinden atan ev sahipleri, harap hale gelen evlerin içinden çamura batmış kıyafetlerini ve eşyalarını dışarı çıkardı. Kullanılabilecek durumda olanları ayıklayan sel mağdurları eşyaların neredeyse tamamını atmak zorunda kaldı. Boşalan evde biriken çamurlar ev sahipleri tarafından yakınıyor. Çeşitli yardım kuruluşlarının getirdiği elbiseleri giyen vatandaşlar, bayrama buruk bir şekilde girdi. Evi tamamen kullanılamaz hale gelen Zeynep Kiraz, selden evinin ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Evdeki eşyalarının tamamını attıklarını ve çok zor durumda olduklarını anlatan Kiraz, bayrama temizlik yaparak girdiklerini kaydetti.

Meliha Ertaş ise selden sonra çamurda kalan bazı eşyalarını yıkayarak temizlemeye çalıştıklarını ifade ederek, “Buna da şükür, en azından canımızı kurtardık. Allah’tan geldi. gördüğünüz gibi her şeyimiz gitti.” dedi.