Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklama Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada ''Sevinçlerimizi paylaşarak büyüteceğiz. Üzüntülerimizi yine paylaşarak küçülteceğiz'' dedi.

Bakan Yıldız, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Kayseri'de tarihi Hunat Camisi'nde bayram namazını kıldı, vatandaşlarla bayramlaştı.

Camiye namazdan yaklaşık yarım saat önce gelen Yıldız, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından verilen vaazı dinledi.

Bakan Yıldız, namazdan sonra ise beraberindeki Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve diğer protokol üyeleriyle cami içerisinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, bayramların toplumu birleştirici özeliğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Sevinçlerimizi paylaşarak büyüteceğiz. Üzüntülerimizi yine paylaşarak küçülteceğiz. Bu bayram da yoksullarımızı, yardıma ihtiyaç hissedenleri yerinde ziyaret edeceğiz. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anacağız. Toplumsal birliğimizin, beraberliğimizin ve bütünlüğümüzün nişanesini ortaya koymuş olacağız. Ben bütün Kayserililerin, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum.''

Muhabir: Mustafa Önal / Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA