Sağanak Yağış Trakya'da Can Kaybına Sebep Oldu

İki gündür etkili olan sağanak yağış Trakya'yı vurdu.

Öğle saatlerinde Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ni vuran sağanak yağış, akşam saatlerinde ise Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'ni vurdu. Büyükkarıştıran Beldesi’nde bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de kayboldu.

Trakya’da etkili olan sağanak yağışın ardından Evrensekiz ve Büyükkarıştıran derelerinin taşması sonucu İstanbul , Edirne arasındaki duble yol iki noktadan ulaşıma kapandı. Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açabilmek için çalışmalarını sürdürürken, Edirne ve Kırklareli AFAD Ekipleri kayıp olan baba Siyami Yeni ve oğlu Semih Yeni’yi arama çalışmalarına devam ediyor. Sel felaketinde yaşamını yitiren 93 yaşındaki Zehra Demirel Lüleburgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Büyükkarıştıran Beldesi’nde birçok ev ve işyerini su basarken birçok araçta sular altında kaldı.

Büyükkarıştıran Beldesi’ne gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman felaketin vurduğu yerlerde incelemeler yaparak çalışmalarını yerinde izledi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, akşam saatlerinde başlayan yağışın kısa zaman içinde bir sel felaketine dönüştüğünü belirterek şunları kaydetti; “Bugün akşam saatlerinde başlayan aşırı yağışlar sonucu Vize İlçemizde 3 köyde Lüleburgaz İlçemize bağlı Büyükkarıştıran Beldemizde su baskınları meydana geldi. Su baskınları neticesinde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. İki vatandaşımız kayboldu. Şuanda kaybolan vatandaşların arama çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimizin felakete hızlı bir şekilde müdahale ederek can kaybının fazla olmasının önüne geçildi. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul- Edirne duble yolu şuan kapalı ama açma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA