Öğrenciler Arkadaşları İçin Gözyaşı Döktüler

Bingöl’de trafik kazasında kaybettikleri arkadaşlarının mezarını ziyaret ederek karanfil bırakan öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Öğrenciler Arkadaşları İçin Gözyaşı Döktüler
Bingöl’de 19 Ekim 2012 günü Saray Mahallesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir aracın çarptığı 100. Yıl İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Nurullah Çınar (13) hayatını kaybetmişti. Nurullah’ın sınıf arkadaşları, Düzağaç Şehir Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. 100. Yıl İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nihat Aksoy, Rehber Öğretmen Adem Onar ve Matematik Öğretmeni Fatih Beyboğa gözetiminde arkadaşlarının mezarını ziyaret eden öğrenciler, trafik kazalarına karşı caydırıcı önlemlerin alınmasını istedi. Kazada hayatını kaybeden küçük Nurullah’ın sınıf arkadaşlarından Merve Bozoba, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini belirterek, “Ülkemizde her yıl binlerce kişi trafik kazalarına kurban gidiyor. Biz öğrenciler olarak sürekli çeşitli tehlikeler atlatıyoruz. Çünkü gün içerisinde evden okula gitmek zorundayız ve gidiş gelişlerde de kullandığımız güzergahların hemen hepsi araç trafiğine açık bölgeler. Bu nedenle hem bizim hem de sürücülerin bir can kaybının yaşanmaması için dikkatli olmaları gerekir. Biz geçtiğimiz cuma günü çok büyük bir acı yaşadık ve arkadaşımız Nurullah’ı trafik kazasında kaybettik. Bundan iki yıl öncede Harun Bürkük adında bir arkadaşımızı da aynı bölgede trafik kazasında kaybettik. O da karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpması Sonucu hayatını kaybetti. Bu defa da Nurullah’ın acısını yaşadık. Bütün dualarımız onun için. Bugün onun mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktık” dedi.

Nurullah’ı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten okulun rehber öğretmenlerinden Adem Onar ise, “Sözün bittiği yerdeyiz. İnşallah bu Son olur. Bu ölüm bizler için çok acı oldu. Nurullah’ın öğretmenleri olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA