İmo Bursa Başkanı Şahin’den Belediyelere Kentsel Dönüşüm Eleştirisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, kentsel dönüşüm konusunda en ciddi çalışmanın Yıldırım Belediyesi tarafından yapıldığını, ancak onun da gerçekleşme ihtimalinin milyonda bir bile olmadığını ileri sürdü.

İmo Bursa Başkanı Şahin’den Belediyelere Kentsel Dönüşüm Eleştirisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necati Özensoy, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi belediye meclisi üyeleri ile birlikte Necati Şahin'i ziyaret etti. Görüşmede konuşan Şahin, kentsel dönüşüm yasasının önemine değindi. Bursa’daki kentsel dönüşüm örneklerinin ibret verici olduğunu ifade eden Şahin, özellikle Yıldırım Belediyesi’nin yasayı magazinleştirdiğini ileri sürdü. Şahin, şöyle konuştu: “Şu anda kentsel dönüşümle alakalı yapılan en ciddi çalışma Yıldırım Belediyesi’nin çalışması olarak görülüyor ama onun da gerçekleşme şansı milyonda bir bile değil. Bugün Yıldırım’ın 67 mahallesi var. Sayın başkan, 7 mahalleyi dönüştüreceğim diyor. Neden 7 mahalle? Öteki 60 mahalle ne olacak? Öteki mahallelerdeki insanlar risk altında değil mi? Yasa gereği çok ciddi envanter çalışması, altyapı çalışması yapmalısınız. Kentsel dönüşüm, böyle hukuki ve teknik altyapısı olmayan bir şekilde magazinleştirilerek yapılmaya çalışılıyor. Deprem endeksli değil, tribüne endeksli kararlar alınıyor.”Şahin, ayrıca, Gürsu’nun Dışkaya bölgesine yapılan TOKİ konutları için doğa harikası bölgenin yok edildiği ve sadece yol için 3 bine yakın ağacın kesildiğini dile getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'ni eleştirdi.

Özensoy, “Doğanbey kentsel dönüşümü konusunda soru önergesi vererek, bölgede zemin etüdü yapılıp yapılmadığını TOKİ’ye sorduk, gelen cevap, projeden Osmangazi Belediyesi’nin sorumlu olduğu yönündeydi. Bu kez aynı soruyu Osmangazi Belediyesi’ne sorduk, onlar da bu projenin TOKİ’ye ait olduğunu söyledi.

Herkes topu birbirine atıyor ve hepimizin gördüğü gibi Bursa’ya kentleşme konusunda çok büyük yanlışlıklar yapılıyor.” diye konuştu.