AFAD Bursa İle İHH, Afetlere Hazırlıkta İşbirliğine Gitti

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD Bursa) ile İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi arasında, afetlere yönelik çalışmalar, eğitim ve tatbikat prtokokü imzalandı.

AFAD Bursa İle İHH, Afetlere Hazırlıkta İşbirliğine Gitti
AFAD Bursa ile İHH arasında; meydana gelebilecek deprem, sel, çığ, toprak kayması ve diğer afetlerde arama, kurtarma ve yardım faaliyetleri ile eğitim ve tatbikatlarda işbirliği ve karşılıklı yardımlaşma için protokol imzalandı.Protokol töreninde, dernek adına Yönetim Kurulu Üyesi ve AKE Başkanı Enver Öztürk, Bursa Valiliği adına İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı hazır bulundu. Tarı, imzalanan protokolün, daha önce AFAD Bursa’dan arama kurtarma eğitimi alan dernek ile arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerinde yapılacak işbirliğinin usul ve esaslarını belirlediğini aktardı.GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRIProtokol imza töreninde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, “Müdürlük olarak afetlerle mücadele etmek, afetlere hazır olmak için tüm toplumsal çalışmaların en önemli aktörlerinden olan STK’ların afetin tüm evrelerinde daha etkin rol almasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer gönüllü kurum ve kuruluşları da İHH Bursa Şubesi gibi iş birliği yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Zamanı, emeği, maddi ve manevi tüm imkanlarını ihtiyaç duyanlara yardım için harcayan gönüllülere teşekkür eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İHH Bursa şubesine de işbirliği için teşekkür etti.İHH Bursa Şubesi AKE Başkanı Enver Öztürk de AFAD Bursa İl Müdürlüğü'ne, personeline verdikleri destek için teşekkür ederek, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu .