Türk Polisi’nden Kosovalı Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Kosova’da görev yapan Türk polisi, halka yönelik yardımlarıyla Kosovalıların gönlünde taht kurmaya devam ediyor.

Türk polisi, 2 ilköğretim okulunda öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Adalet ve Polis misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk polisi, sosyal faaliyetleri kapsamında, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle Kosovalı öğrencilerin yüzünü güldürdü.

İhtiyaç sahibi öğrencilere kucak açan Türk polisi, Priştine “Gjergj Fishta” ile “Zenel Hajdini” ilköğretim okullarında toplam 200 çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Türk Polis Kontenjanı amirlerinin ellerinden yardımları alan öğrencilerin yüzünde sevinç ve heyecan vardı.

Priştine “Gjergj Fishta” ilköğretim okulu 5. Sınıf öğrencisi Modest Bahtiri, Türk polisi’nin kendilerini unutmadıklarını ve bayram öncesinde bu yardımları almalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Türk Polisi’ne yardımlarından dolayı teşekkürlerini ifade eden 7. Sınıf öğrencisi Beneta İsmaili, “Türk polisi, armağanlarıyla bizi Son derece sevindirdi. Onlara müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

6. sınıf öğrencisi Medina Brajshori de, Türk polisi’nin çocuklara, özellikle de öğrencilere gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

7. Sınıf öğrencisi Adem Berbatovci ise, “Türk polisi bize en güzel çantaları verdi. Çantaların içini de kırtasiye malzemesi ile doldurmuşlar. İhtiyaç sahibi öğrencilere de öncelik vermişler. Ne kadar güzel. Çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Okul avlusunda öğrencilere çanta dağıtan Türk Polis Kontenjan Başkanı Davut Arık, Türk polisi olarak geleneksel hale gelen yardımlarından birini daha gerçekleştirmiş olduklarını hatırlattı. Kosova ile tarihi, kültürel ve akrabalık bağlarının güçlü olduğuna işaret eden Arık, burada görev yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

“Çocuklarımız, öğrencilerimiz, Kosova’nın geleceğini oluşturmakta. İleride inşallah daha güzel günler görecekler. Bu gelecek içinde bizim de küçük bir payımızın olmasını istedik. Çam sakızı çoban armağanı; çanta, kırtasiye yardımında bulunduk. Bu yardımın maddi olarak fazla bir yeri olmasa bile önemli olan buradaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi geliştirmektir” şeklinde konuşan Türk Polis Kontenjan Başkanı Davut Arık, “Burada bulunduğumuz sürece Kosova halkının desteğini her zaman arkamızda hissettik. Bundan dolayı da büyük mutluluk duymaktayız. Bu yardımı da Kurban Bayramı vesilesiyle yapmayı arzuladık” ifadelerini kullandı.

Çok önemli misafirleri ağırladıklarını söyleyen okul müdürü Tahir Krasniqi ise, “Okulumuzda öğrencilerimize yaptıkları çanta ve kırtasiye yardımı münasebetiyle Türk polisine teşekkür ederim. Bu yardımın okulumuz ile Türk polisi arasındaki işbirliğin güzel bir örneğini teşkil edeceğine inanıyorum. Zira Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkiler de çok iyi. Bu nedenle Türk konuklarımız, ayrıcalıklı misafirlerimizdir” dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle Türk polisi, Priştine “Zenel Hajdini” ilköğretim okulunda da 70 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yaptı. Çantalar, Türk Polis Kontenjan Başkan Yardımcısı Bekir Macit ve diğer kontenjan amirleri tarafından öğrencilere verildi.

Kaynak: İHA