Bodrum’da 7 Evi Su Bastı, 3 Araç Kullanılamaz Hale Geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde içme suyu hattının dün akşam saatlerinde patlaması sonucu 7 evi su bastı, 3 araç ise beton yığınlarının altında kaldı.

Bodrum’da 7 Evi Su Bastı, 3 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
Bodrum’da günün aydınlanmasıyla evlerdeki zarar daha net olarak görüldü.

Maddi zararın meydana geldiği su baskınında can kaybı yaşanmazken 7 evi su bastı, 3 aracın da üstüne beton bloklar devrildi. Gece dağın yamacından patlak veren ve kısa sürede Güvercinlik köyünü su altında bırakan arıtma suyu nedeniyle Bodrum - Milas güzergahında sabahın erken saatlerine kadar yol açma çalışmaları yapıldı. Büyük korku ve panik yaşanan Güvercinlik köyüne Bodrum yarım adasında bulunan tüm belde belediyeleri iş makineleri seferber oldu. Vatandaşlar da sabah erken saatlerde evlerini temizlemeye başlarken, eşyalarını dışarı taşıdı. Suyun duvarlardaki izleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Boruların patlamasıyla evi zarar gören yaşlı bir kadın çok korktuğunu belirterek, "Buzdolapları, mobilyalar komple gitti, eşyamız kalmadı" dedi.

Başka bir vatandaş ise suların bir anda geldiğini ifade ederek, "Televizyon izlerken su sesleri duydum, yoldan suların geldiğini gördüm. Birden patlama sesi geldi, ardından ise her yerden sular indi. Duvar yıkıldı hiçbir şey yapamadık. Bazı evlerdekiler kapıları açamadı" diye konuştu.

Kaynak: İHA