'Sağlığını Masiyosan Mahana Bulma Yörü'

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Kamu Kurumlarının işbirliği ile Obezide ile Mücadele Kampanyası başlatıldı.

'Sağlığını Masiyosan Mahana Bulma Yörü'
Sorgun Kaymakamı obeziteyle mücadele için Yozgat şivesiyle slogan hazırlayıp yürüyüş kampanyası başlattı. Obezite ile mücadele için 'Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü' sloganını kullandıklarını belirten Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, “Obezite ile mücadele etmek ve halkı bilinçlendirmek için yürüyüş düzenledik. Yürüyüş için ise Yozgat şivesiyle 'Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü' sloganını kullandı. Yarın saat 10.00 da Hükümet Konağı önünden başlayacak yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Bu yürüyüşü bir başlangıç olacak olduğunu ve sürekli hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Kaymakam Kılıç, “Yürüyüşümüze kendini şişman hisseden herkes katılabilecek. Yürüyüş, Şefaatli Caddesi, İlyas Arslan Bulvarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Hükümet Konağı önünde sona erecek. Sorgun Platformu kadınlar komisyonu üyelerimizin de katılacağı yürüyüşümüzü ileri dönemlerde beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde daha geniş kapsamlı ve bilimsel olarak ilçe stadında yapmayı planlıyoruz. Yarın ki yürüyüşe herkesi davet ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA