Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Başlattığı ''Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Kurma Projesi''nden Yararlanmak İsteyen 4 İlçe Kaymakamı Bir Araya Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın başlattığı ''Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Kurma Projesi''nden yararlanmak isteyen 4 ilçe kaymakamı Suşehri ilçesinde bir araya geldi.

Suşehri Kaymakamlığı toplantı salonundaki buluşmaya, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Gölova Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve diğer yetkililer katıldı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan ''Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Kurma Projesi''nin vadide bulunan ilçelere büyük katkı sağlayacağını ve vadinin kaderini etkileyeceğini belirten Demiral, ''Hükümetimiz tarafından başlatılan bu proje, vadimiz açısından çok önemli. Vadimizden göç var, köylerimiz boşaldı. Bu gibi projelerle köylülerimizin ekonomik gelirini artırmayı düşünüyoruz'' dedi.

Bu nedenle ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldiklerini anlatan Demiral, ''Kalkınacaksak, bölgesel olarak kalkınmalıyız'' diye konuştu.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğünün projeyle ilgili tespit çalışmaları yapacağını söyleyen Demiral, şunları kaydetti:

''Tespit edilecek bölgeler köylülerimize tahsis edilecek. Bu alanlarda köylülerimiz, ürünlerin yetiştirme, toplama ve satış işlerini yapacaklar. Köylülerimizin bu konuda bize destek olmaları gerekmektedir. Uygun arazileri tespit ederek köylerdeki göçü engelleyip, köylülerin daha çok ekonomik gelir elde etmelerini planlıyoruz.''

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA