Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dan Açıklamalar

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İran İslam Cumhuriyeti özgürlüğünü kazandığından beri, ABD İran'la uğraşıyor" dedi.

Başkent Tahran’da düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmedinejad, 1994 yılında Buenos Aires’teki Arjantin Yahudi Derneği Merkezi'nin bombalanmasından sorumlu kişilerin adalete teslim edilmesinde, İran’ın Arjantin’e yardım edeceğini ifade etti.

Ahmedinejad, “Bu olayın incelenme süreci açık olmalıdır. İncelemelerin net ve tarafsız bir süreçten geçmesi, İran ile Arjantin arasındaki ilişkileri de genişletecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurul Toplantısı’nda İran’a “Kırmızı Çizgi” çekilmesini istemesi ve bunu bir resimle anlatması ile ilgili, “Daha iyi resim çizebilmek için daha çok pratik yapması lazım” ifadelerini kaydetti.

Netanyahu’nun çizdiği resmin, dinleyicilere yönelik bir hakaret olduğunu savunan Ahmedinejad, bunun İsrail’in, İran’a olan yaklaşımını gösterdiğini belirterek, “Kendilerini İranlılardan daha üstün görüyorlar” dedi.

“İran İslam Cumhuriyeti, insanlığın, özgürlüğün, insan haklarının ve demokrasinin sözde koruyucusu olan Tel Aviv’in Siyonist rejimi tarafından 33 yıldır tehdit ediliyor” diyen Ahmedinejad, “İran İslam Cumhuriyeti özgürlüğünü kazandığından beri, ABD İran’la uğraşıyor. Düşmanlarımız daha da hırslanarak, tehditlerini çoğalttı ama bu çok da önemli değil” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA