Ak Parti Samsun Milletvekili Demir'den, Pak ve Sevgi'ye Ziyaret

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vergi Denetim Kurulu Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı görevine atanan Halil Pak ile Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi'yi makamlarında ziyaret etti.

Demir, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, vergisiz bir ülkenin kalkınamayacağını, verginin bir ülke için olmazsa olmaz kaynaklardan biri olduğunu söyledi.

Vergiyle ilgili kurumların da vergileri vatandaşları incitmeden, kalite standartlarını artırarak, mükellefleri de memnun ederek toplaması gerektiğini vurgulayan Demir, ''Elektronik hizmetlerin kapsamı genişletilerek mükelleflerin vergi ile ilgili işlemlerini en kısa sürede ve en az maliyetle yapmaları sağlanmıştır. Artık vergisini ödeyecek bir mükellef, internet aracılığıyla bu işlemini yapabilmektedir. e-beyanname, e-tahsilat, kredi kartıyla vergi tahsilatı, e-fatura, kısa mesaj bilgilendirme servisi gibi teknolojik imkanlar geliştirilerek, mükelleflerin vergi dairelerindeki sıkıntılarına Son verilmiştir'' dedi.

Pak ise kurumlarının hizmet alanlarıyla ilgili Demir'e bilgi verdi.

Sevgi de herkesin aynı gemide olduğunu belirterek, vergi verme işleminin sağlıklı yerine getirilmesinin ülke menfaatine olduğunu söyledi.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA