Özel Harekatçının Faili Meçhul Cinayeti Yeniden Araştırılıyor

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden emekli Nezih Yılmaz cinayetiyle ilgili dosyayı yeniden açtı.

Cinayet dosyasının yeniden ele alınmasının jandarma bünyesinde oluşturulan özel bir ekip de faili meçhul cinayetin aydınlatılması için çalışıyor. Kürt iş adamı Behçet Cantürk'ün de öldürüldüğü ve kamuoyunda 'ölüm üçgeni' olarak bilinen bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler, yeniden araştırılıyor. Bu dosyalardan biri de özel harekatçı Nezih Yılmaz cinayeti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden emekli olduktan sonra özel güvenlik işinde çalışan Yılmaz, bir süre sonra Sapanca ilçesine bağlı Yanık köyüne yerleşti. Köy muhtarlığına seçilen Yılmaz, 2005 yılının Kasım ayında yatsı namazı sonrasında camiden eve döndüğü sırada, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Aradan geçen 7 yılda cinayet bir türlü aydınlatılamadı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, geçtiğimiz aylarda yayımladığı genelgenin ardından 'ölüm üçgeni'ndeki faili meçhul dosyalar da yeniden araştırılmaya başlandı. Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılmaz cinayetiyle ilgili yeniden çalışma başlatırken İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve İstihbarat birimlerince oluşturulan özel bir ekip, savcıyla birlikte dosya üzerinde 6 aylık çalışma yaptı. Dosyadaki şüpheliler, tanıklar ve deliller yeniden gözden geçirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tanık olabilecek köylülerin ifadelerine başvuruldu. İki ayda 45 kişi tanık olarak dinlendi. İstanbul ve Balıkesir'in de aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde bulunan tanıkların ifadeleri de talimatla alındı. Dosyadaki DNA, parmak izi, boş kovanlar ve diğer maddi deliller, farklı veri tabanlarına sahip emniyet ve jandarma kayıtlarıyla yeniden sorgulanarak güncellemeleri yapıldı. Tanık ifadelerini alma işlemlerini büyük ölçüde tamamlayan savcılık, birden fazla şüpheliyi sorgulayacak .