Yaşamını Yitiren Ünlü Modist Esin Yılmaz Dostlarından Anlamlı Gece

Hayata gözlerini yuman Türkiye’nin ve İzmir’in moda dünyasında iz bırakmış ve entelektüel derinliğiyle de çevresini etkilemiş olan modist (terzi) Esin Yılmaz’ı dostları doğum gününde unutmadı.

Yaşamını Yitiren Ünlü Modist Esin Yılmaz Dostlarından Anlamlı Gece
Kendisinin çok sevdiği ve sıkça gittiği Alsancak Can Yücel Sokağı'nda, şiirlerle, şarkılarla ve söz alan dostlarının anlattıkları hatıralarla Esin Yılmaz'ı andılar. Esin Yılmaz'ın dostları adına söz alan Namık Kuyumcu, "Bazı insanlar aramızda değilken de doğum gününde anılabilir, hatıralarıyla bir başka türlü yaşarlar. Bizler de kendisinin çok sevdiği ve sıkça gittiği Alsancak Can Yücel Sokağı'nda, Kafe Miko'da, bugün, sevdiği şiirlerle ve şarkılarla anıyoruz. Bir süre önce aramızdan erken ayrılan modist Esin Yılmaz'ın doğum günü için tüm sevenleri; sanatçılar, sanatseverler, kendisinin yaşam kumaşında iğne, iplik, emek ya da duygu izi bırakanlar; doğum gününde bir araya geldik ve anılarıyla, aramızda hala yaşadığını, bir kez daha paylaştık” dedi.

Etkinlikte, Namık Kuyumcu Son kitabında da yer alan ve Esin Yılmaz’a adamış olduğu; 'Esince Terzinin Hikayesidir' başlıklı şiirini konuklara okudu. Gecenin anısına Esin Yılmaz’ın bir fotoğrafı, yazdığı şiirler ve yanan mumların yer aldığı masanın etrafında topluca fotoğraf çektirildi

Esin Yılmaz'ın dostlarından Aylin Onart, Dilek Olcay, Modist Feryal Hanım, Reyhan Özlen, Harun Cici, Pınar Güney, Bilgehan Oğuz ve Yalçın Ulutaş, anılarını ve duygularını anlatan konuşmalar yaptı: "Her doğum ve ölüm yıl dönümlerinde, Esin Yılmaz’ı unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi .
Kaynak: İHA