Manavgat'ta Evop 5. Dönem Kursiyerler Mezun Oldu

Manavgat Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi tarafından organize edilen, Sema Koleji ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliğinde yürütülen Evlilik Okulu Projesi'nin 5. dönem kursiyerleri mezun oldu.

Evlenecek olanların ve evli çiftlerin katıldığı evlilik okulunda kursiyerlere ''evlilik nedir, evlilikte iletişim nasıl sağlanır, evlilikte iletişimi bozan faktörler nelerdir, kadın psikolojisi, erkek psikolojisi, evlilikte cinsellik, sevgi dilleri ve anne baba tutumları'' gibi çeşitli konularda eğitim veriliyor.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, EVOP Projesiyle şuurlu bir aile yapısının oluşmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi

Milletlerin çekirdeğini ailenin oluşturduğunu belirten Bulgurlu ''Aile çürümeye başlarsa milleti ayakta tutmak mümkün olmaz'' dedi.

Son yıllarda değişen şartlar neticesinde geleneksel büyük aileden çekirdek aileye doğru geçişin çok hızlı olduğunu kaydeden Bulgurlu, ''Toplumumuzda milletimize ait milli ve manevi değerleri ayakta tutmak önemlidir. Projemizin temel amacı genel olarak ailenin milli, manevi ve toplumsal açıdan önemini evli ve yeni evlenecek çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek problemlere engel olmak, mevcut olan ailevi problemlere de danışmanlık yaparak çözüm yolu üretebilmektir'' diye konuştu.

Kaymakam Bulgurlu, ''Evlilik Okuluna katılan kursiyerler eşler arasındaki iletişimi artırma ve problem çözme yeteneğinin kazandırılması, mutlu ve huzurlu bir aile yapısı oluşturma, çocuk eğitiminde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulma konularında ve aile içi şiddet konularında detaylı bilgiler veriliyor'' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA