Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gül'ün vetosuna ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçimler yasasının vetosuna ilk tepki: “Halkın iradesine saygı duymuyorsunuz.”

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gül'ün vetosuna ilk tepki
Kanal D habere konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün yerel seçimlerin vetosunu değerlendirdi.

“Halkın oyundan ve halktan korkmamak lazım.” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Niçin referandum yapılmıyor? Bunun çok büyük bir maddi külfeti de yok . Halk böylece yerel seçimlerin erkene alınıp alınmamasına karar verecek.

HALKIN İRADESİNE SAYGI YOK
Halkın iradesine siz saygı duymuyorsunuz demektir. Kimse kusura bakmasın. Çıkan gerçek belli, tablo belli. Şimdi bu tabloyu biz nasıl geri çevirebiliriz diye bir arayış içine girildi. Bu da doğru değil. Anayasada değişiklik yapmak, oturup düşünmeye bağlıdır, tartışmaya bağlıdır. Uzmanlardan görüş almaya bağlıdır, halkın nabzını tutmaya bağlıdır.

BERABER CHP 'Yİ SUÇLUYORLAR

Siz oturuyorsunuz, akşam yatıyorsunuz.. Karar alıyorsunuz, anayasayı değiştireceğiz. Apar topar parlamentoya getiriyorsunuz. Sonra bu tür tablolar çıkıyor ortaya. Erdoğan 'ın kafasında bir tarih var, kendisine göre oluşturduğu bir takvim var ve o takvime göre ben o anayasayı değiştireceğim. Sonra bekledikleri olmuyor. Şimdi beraber CHP 'yi suçlamak gibi bir kolaycılığa giriyorlar. Bu da onların zayıflığını gösteriyor. Doğru değil bunlar.

BEYAZ GAZETE