Yozgatlı Beşiz Bebeklere Vali ve Belediye Başkanından Bir Kese Altın

Yozgatlı İbrahim-Özlem çiftinin beşiz bebeklerine, Yozgat’ta Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir kese altın hediye etti.

Yozgatlı Beşiz Bebeklere Vali ve Belediye Başkanından Bir Kese Altın
Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay önce prematüre doğan İbrahim-Özlem çiftinin beşizler, bugün son kontrollerini yapıldıktan sonra memleketleri Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine döndü. Yozgat Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesislerinde mola veren aileyi Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer kısa bir süreliğine misafir etti. Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Başer, beşiz bebeğin annesine bir kese içerisinde altın ile çeşitli hediyeler verdi. Bebeklerden birini kucağına alan Vali Yazıcı, anne Özlem Bulut’a "Anneler şefkat kahramanıdır siz bir değil beş kahramanlık yapacaksınız, bundan sonra bunlar hem bizim hem sizin bebeğiniz. Bizler sosyal devletin gereği olarak elimizden geleni yapacağız. Biz nüfusumuzun artmasından memnunuz, çok çocuğumuz olacak ama hepsini yetiştireceğiz. Güçlü Türkiye için nüfusumuzun artması lazım. Allah her çocuğu melek hükmünde yaratırmış, kucağımızda melek tabiatlı bir insan evladı var. İlin valisi olarak bize de sürpriz oldu. Hayırlı olsun ziyaretine geldiler bana, Akdağmadeni Kaymakamımıza söyledim, inşallah çocuklar kaloriferli bir evde hayatını devam ettirecek. Biz, bize düşeni yapacağız. Müslüman Türk milleti olarak komşulara ve akrabalara da görev düşüyor fakat en büyük görev anneye düşüyor. Allah yardımcısı olsun. İnşallah çocukların yürüdüğünü de görürüz. Ellerimiz çocukların üzerinde olacak. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımız iki çocuk için maaş bağlayacak. Bu vesile ile ailemizi bir kez daha kutluyorum tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’de, beşizlerden birini kucağına alarak sevdi. Başkan Başer, anne babayı tebrik ederek, çocukların anneli babalı büyümesi dileğinde bulundu. Baba İbrahim Bulut, kendisinin marangoz olduğunu belirterek, "Çocuklara bakmak zor olacak. Ancak valimiz belediye başkanımız ve devletimiz her zaman olduğu gibi büyüklüğünü gösterdi.” dedi.

Anne Özlem Bulut’ta beşiz bebekleriyle çok mutlu olduklarını söyleyerek “Herkese çok teşekkür ediyorum, bebekler şuanda çok iyi inşallah bundan sonra da iyi olur. Çocukların bakımı zor olacak ama inşallah annemler ve akrabalar yardım eder. Bebeklerin isimleri ve kendilerini karıştırdığımız için kollarına künye taktık. Bebeklere, Yunus Kerem, Ömer Faruk, Davut Ege, Muhammet Emin, Zeynep Muteber ismini koyduk." ifadelerini kullandı .