Numan Kurtulmuş Başbakan Erdoğan'ın okul yıllarını anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı okuldan gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın okul yıllarını anlattı.

Numan Kurtulmuş Başbakan Erdoğan'ın okul yıllarını anlattı
TV'8 ekranlarında yayınlanan 'Erkan Tan İle Başkent'ten programının bugünkü konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oldu. AK Parti'ye geçiş surecini ve gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'la siyaset dışında da bir geçmişlerinin olduğunu belirtti. 

'ÖNCE BARUT KOKUSU SONA ERSİN '

Dün yapılan BDP kongresinde yeniden gündeme gelen demokratik özerklik isteği hakkında konuşan Kurtulmuş, bu istekten daha önemli olarak adem-i merkeziyetçiliği vurguladı. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadaolu'da vatandaşın özgür bir biçimde sandığa gidemediğini savunan Kurtulmuş, terör örgütünün bölgedeki saldırılarını dikkat çekerek, BDP'nin bu isteğine 'Önce barut kokuları ve silah sesleri sona erdirilmeli' diyerek karşılık verdi.

'YA MAKSADINI AŞIYOR YA DA…
'
Başbakan Erdoğan'ın varisi olduğu yönündeki iddialara bu programda da cevap veren Kurtulmuş, 'Bu yorumlar ya maksadını aşıyor ya da maksatlı yapılıyor' ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan ile aynı okuldan geldiğini hatırlatarak siyaset dışında bir geçmişlerinin olduğunu da belirten Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın okul yıllarını ise şu şekilde anlattı:

'GENÇ YAŞLARDAN İTİBAREN TANIŞIRIZ'

'Sayın Başbakan ile aynı okuldan geliyoruz. İkimizde İstanbul İmam Hatip mezunuyuz. Benden 4-5 yıl önde olan birisi. Bizim dönemimizde aşağı yukarı liderlik vasıfları ortaya çıkan, sosyal yönü kuvvetli, iyi futbol oynayan, şiir okuma yarışmalarında son derece başarılı olan, bizim nesillerimiz arasında önde olan isimlerden birisiydi. Sayın Başbakan rahmetli babamı tanıyor. Ailecek gelen bir şey. Siyaseten belki çok uzun zaman birlikte çalışmadık ama kişi olarak birbirimizi çok genç yaşlardan itibaren tanıyoruz'