Artvin İl Özel İdaresi Makine Parkı'na 46 Yeni Araç

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kaynaklarıyla satın alınan 46 yeni kamyon ve iş makinesi, törenle hizmete girdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait Köprübaşı mevkisindeki Destek Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Artvin Necmettin Kalkan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Temiz, meclis üyeleri, encümenler, daire amirleri, kurum çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Kalkan, törende yaptığı konuşmada, göreve başladığında İl Özel Genel Sekreterliği'nden aldığı brifingle İl Özel İdaresi makine parkında sadece 22 adet aracın 0-5 yaş grubunda olduğunu öğrendiğini belirterek, ''1976 yılında alınmış araçlarla Artvin'e hizmet vermeye çalışılıyordu. Bu araçların hem taşıma kapasiteleri düşük hem de yaktıkları yakıt oldukça fazlaydı. Özel İdarenin gelirinin önemli bir kısmının yedek parça ve akaryakıta gittiğini biliyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımız başta olmak üzere yaptığımız görüşmelerde İl Özel İdare'nin makine parkının yenilenmesi gerektiği konusunda hemfikir olduk. Ve bu düşünceyi icraata döktük. Belki de Artvin İl Özel İdaresi'nin tarihinde ilk kez 46 adet iş makinesini bir anda hizmete alıyoruz'' dedi.

Milletvekili Kışla ise Artvin'e hizmet etmek için herkesin gayret ettiğini ifade ederek, ''Bu makine parkının yenilenmesi konusunda emeği geçen Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün yetkililere Artvin halkı adına candan teşekkür ediyoruz. İnşallah kazasız belasız bu kardeşlerimizle Artvin'e, köylerimize hizmet götürmede daha başarılı bir dönem geçiririz'' diye konuştu.

Bu sene üniversite öğrenci sayısının bir hayli arttığını da kaydeden Kışla, ''İnşallah 2013'de kampüste bir öğrenci yurdunu programımıza aldık. Hopa Devlet Hastanesi'nin ihalesi de bulunduğumuz ayın 8'inde yapıldı. Ama ihaleyi alan firmanın incelememeleri devam ediyor. İnşallah bir an önce hastanenin temeli atılır. Önümüzdeki dönem inşallah Murgul ve Borçka'da hastane yapmayı düşünüyoruz. İlimize doğalgaz getirmek için BOTAŞ yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. 3 alternatif üzerinde çalışıyorlar, 2013 yılı inşallah bir start olacak'' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yazıcı Artvin İl Özel İdaresi olarak ilin en ücra köşesine varıncaya dek vatandaşa kaliteli hizmet götürme gayreti içinde olduklarını belirterek, ''Amacımız teknolojiyi kullanarak daha hızlı hizmet, rantabl kullanım, ekonomik maliyetle iş yapmaktır. Aldığımız makinelerle makine parkımızı yenileyerek bu hizmetleri vermeye planlıyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından makine parkına kazandırılan araçların sürücüleri araçları çalıştırarak şehir merkezinde tur attı.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Yusuf Okur

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA