Sakarya’da 666 Kalıcı İşyeri Sahibinin Hak Sahiplikleri Düşürüldü

Sakarya Valiliği İl İdare Kurulu Karaman, Camili 1, Camili 2 ve Ferizli’de bulunan kalıcı işyerlerinde borçlanmasını yapmayan ve üst üste 3 taksitini ödemeyen 666 işyeri sahibinin hak sahipliklerini düşürdü.

Sakarya’da 666 Kalıcı İşyeri Sahibinin Hak Sahiplikleri Düşürüldü
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yazısı ile toplanan İl İdare Kurulu 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde yıkılan ya da ağır hasar gören işyerlerine karşılık kendilerine işyeri verilen hak sahiplerinden 666’sının hak sahipliğini düşürdü.

31 işyeri sahibinin kendi haklarından feragat ettiği toplamda 666 işyeri sahibinin hak sahipliklerinin düşürüldüğü öğrenildi.

Yapılan toplantının ardından, Camili 2’de 276, Camili 1’de 176, Karaman’da 163 ve Ferizli İlçesinde 20 işyeri sahibinin borçlarında taksitlendirme yapmadığı veya taksitlerini üst üste 3 kez ödemediği gerekçesiyle hak sahipliklerinin düşürüldüğü bildirildi.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ başkanlığında toplanan İl İdare Kurulu’nda Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Taş, Defterdar Vekili Bilgin Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin bulunuyor.

12 Temmuz 2012 gün 28351 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6353 sayılı kanunun 2. maddesinde belirtilen “17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremler sonucunda işyerlerinin ağır hasar görmesi nedeniyle bireysel borçlanmada bulunmuş veya bulunmamış hak sahiplerinden üst üste üç taksitini ödememiş olanların veya taksitlerini ödemekle birlikte kendi istekleriyle hak sahipliğinden vazgeçtiklerini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde yazılı olarak beyan edenlerin hak sahipliği, İl İdare Kurulu kararıyla düşürülür. Hak sahipliği düşürülenlerden tazminat alınmaz. Hak sahipliğinin düşürüldüğü tarihe kadar hak sahipleri tarafından ödenen tutar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kanuni faizi ile birlikte hak sahibine geri ödenir. Hak sahipliği düşürülen kişilere ait işyerleri, bu Kanunun 31. maddesi hükümleri çerçevesinde değerlendirilir.” hükmü gereğince Sakarya Valiliği İl İdare Kurulunun 666 işyeri sahibinin hak sahipliklerini düşürdüğü açıklandı .
Kaynak: İHA