Dünya Offshore Yarışları Gaziantep Zeugma Etabı 14 Milyon İnsana Ulaştı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, “Gaziantep’te yapılan Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası yarışları; toplam 6,5 saat boyunca TV’de, 13,5 tam gazete sayfasına eşdeğer yazılı medyada yer almış ve İnternet’te yayınlamış sayısız haberle ortalama 14.760.597 kişiye erişim sağlanmıştır” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz yaptığı açıklamada, Gaziantep ve Zeugma antik kentinin tüm dünyaya tanıtımını ve su sporlarının daha yaygın bir hale gelmesini sağlamak için Gaziantep İl Özel İdaresi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Zirve Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 29-30 Eylül 2012 tarihlerinde Gaziantep’te yapılan Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası yarışlarının düzenlendiğini hatırlattı. “Yarışlar toplam 6,5 saat boyunca TV’de, 13,5 tam gazete sayfasına eşdeğer yazılı medyada yer almış ve İnternet’te yayınlamış sayısız haberle ortalama 14.760.597 kişiye erişim sağlanmıştır.

Zeugma’yı tüm dünyaya tanıtmak için milyonlarca dolar reklam harcaması yapmak yerine offshore yarışları sayesinde 11 milyon dolarlık reklam eşdeğerine sahip bir tanıtım sağlanmıştır” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “ECI Cosmetics takımının üst üste kazandıkları 13. yarış olması sebebiyle aynı zamanda kendi rekorlarını da egale ettikleri Gaziantep Grand Prix’inin, UIM (Union internationale Motonautige-Uluslararası Motonotik Federasyonu) tarafından hazırlanan gözlemci raporunda (Puanlama 5 üzerinden yapılmaktadır) organizasyon, yarış güvenliği, sağlık hizmetleri vs. gibi bütün kriterlerde tam not (5 üzerinden 4,5) alarak yılın en başarılı yarışlarından biri olmuştur. Yapılan yarışlar sonucunda asıl hedef olan Zeugma antik kentinin tanıtımı iki gün yapılan canlı yayınlarla birçok ülkede izlenmesi sonucunda hedefine ulaşmıştır.”
Kaynak: İHA