Ak Parti Milletvekili Akgün: Kalplerinizin Anavatanda Olması Bizi Mutlu Ediyor

Hollanda’daki vakıf, dernekler ve çalışma gurubu tarafından organize edilen, ‘Bizbize Karaman – Engelleri Kaldıralım’ programıyla Karamanlı 100 engelli için akülü ve tekerlekli sandalye yarıdımında bulunulacak.

Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, “Karaman’dan binlerce kilometre uzakta olsanız da kalplerinizin anavatandaki engelli kardeşlerinizin için atması ve onlar için böyle güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunmanız çok takdir edilecek bir çalışma. Bu program için davet edildim ve bugün aranızdayım, şuan tarifi imkansız duygular içindeyim. Sizlerin bu yardımlarınız başkalarına mutlaka örnek teşkil edecektir.” şeklinde konuştu.

Hoogvliet şehrindeki Mezem adlı salonda gerçekleşen etkinlikte konuşan BizBize Çalışma Gurubu Sözcüsü Zekeriya Arslan, Hollanda genelinde, Karaman’a bağlı köylerde yaşayan engelli insanlar yararına başlatılan ‘Akülü – Aküsüz Araba’ kampanyasını taçlandırmak amacıyla bu yardım programını tertip ettiklerini söyledi.

Elde edilen gelirle hedeflerinin 1 TIR dolusu yaklaşık 100 araç almak olduğunu söyleyen Arslan, bunları en kısa zamanda Karaman’da ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını ifade etti.

Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden, “Hollanda’da belediyeler engelli vatandaşlar için bir çok çalışmalar yapmakta, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için tedbirler almaktadır. Bir grup Karamanlı gönüllünün böyle güzel bir çalışmada bulunması ve Karaman’daki engelli kardeşlerimiz için iş birliği ve gönül birliğinde bulunmasını takdirle karşılıyoruz.” dedi.

Rotterdam Muavin Konsolosu İbrahim Özdemir ise hiçbir karşılık beklemeksizin yapılan gönüllü çalışmada emeği geçen herkesi yürekten tebrik ettiğini, Karaman ve bölgesindeki engelli insanlara araç temini için düzenlenen bu programda olmaktan son derece onur duyduğunu dile getirdi.Zekeriya Arslan, Mehmet Ali Topcu, Erkan Özçelik, Fehmi Uzun, Ali Kondu, Ercan Uyrum ve Nusret Öksüz’den oluşan BizBize Karaman Çalışma Gurubu’na ve sponsorlara plaketlerin verildiği yardım programı, Avrupa’da yaşayan Karamanlı sanatçıların seslendirdiği türkü ve ezgilerle doruğa ulaştı.Ailece, gün boyu eğlence programı şeklinde tertip edilen programda ayrıca kermes kurulup, alış veriş imkanı da sağlandı. Kermesten elde edilen gelirin de yine Karaman’daki engelli vatandaşlar için araç alımında kullanılacağı belirtildi. Girişin ücretsiz olduğu programda çocuklar için de özel bölümler oluşturuldu.Folklor gösterilerinin yapıldığı programda bir hafta Türkiye tatili, plazma TV gibi çeşitli hediyeler çekilişle sahiplerini buldu.Programa AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, Rotterdam Muavin Konsolosu İbrahim Özdemir, Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden ve Yardımcısı Turan Yazır, Meclis Üyeleri Muzaffer Çetin, Oktay Ünlü ve Necat Kaya, Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, HTİKB Başkanı Ömer Vural, HOKAV Başkanı Uğur Şen, STK temsilcileri, sponsorlar ile birlikte 2 bin kişi katıldı.