Bombardıman Altındaki Suriye'ye Yardım Ulaştırıldı

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin hemen karşısında bulunan Suriye’nin Azmarin ve Derkuş kentlerinde devam eden şiddetli çatışmalar sürüyor.

Muhalifler ve Esed askerleri arasında devam eden çatışmalar nedeniyle bölgede sıkışıp kalan Suriyelilere yardım ulaştırıldı.
İHH İnsani Yardım ekipleri tarafından Hatay’ın Hacıpaşa beldesinden gönderilen malzemeler, bombardımanın devam ettiği Azmerin ve Derkuş’a gönderildi. Ekipler bölgeye 1 ton un, 2 bin litre su 2 bin adet konserve gönderdi. Temin edilen malzemeler Asi Nehri'nden kayıklarla geçirilerek bu hatta sıkışıp kalan Suriyelilere teslim edildi.

5 KİŞİLİK SAĞLIK EKİBİ AZMERİN VE DERKUŞ’TA
Ayrıca İHH Hatay kriz masası ekipleri Azmerin ve Derkuş’a 5 kişilik ekipten oluşan doktor heyetiyle birlikte, yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere ilk yardım çantaları da gönderdi. Burada zor koşullar altında çatışmalarda yaralanan Muhalif askerler ve Suriyelilerin tedavilerini sürdüren sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre bölgede yaşanan çatışmalarda 20’den fazla kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.
Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre dün akşam saatlerinde Azmerin ve Derkuş’a 12 tankla birlikte yüzlerce Esed askeri giriş yaptı.