Kaymakam Yılmaz 4 Yılını Özetledi

21 Temmuz 2008 yılında Adapazarı’nın kurucu kaymakamı olarak göreve başlayan Akın Yılmaz Isparta Vali Yardımcılığı görevine atanması nedeniyle Cuma GünüSakarya’dan ayrılacak.

Kaymakam Yılmaz 4 Yılını Özetledi
Kaymakam Yılmaz görevde bulunduğu 4 sene boyunca Adapazarı için yaptığı çalışmaları özetledi. Devlet-Millet güzelliğine aykırı hareket etmek isteyenlere hiçbir zaman izin vermediğini kaydeden Yılmaz, “Hak ve hakkaniyet neyi gerektiriyorsa icra edilmiştir” dedi.

Adapazarı’nı bir bütün olarak gördüğünü ve var olan sorunları, yetkililerden ve halktan dinleyerek veya yerinde görerek tespit ettiğini aktaran Kaymakam Yılmaz, “Sorunlar çözülmüş, çözülemeyenler ise sebepleriyle birlikte isteyen herkese bildirilmiştir. Eğitim, Tarım, Sağlık, Ekonomi, Sosyal yardımlaşma ve diğer konular üzerinde özenle durulmuş, ilçe genelinde problemlere çözüm bulunmaya çalışılmış, çözülemeyenler ise işi yapacak olan Valiliğe bağlı kurumlara intikal ettirilmiştir” dedi.

Özellikle köylerin yol, su, elektrik sorunları üzerinde özenle durduğunu, yolların asfalt kaplama ve kilitli parke taşı ile yapıldığını anlatan Yılmaz, “Bunlar Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde yapılanların çok az bir bölümüdür. Bunların dışında Devlet, Hükümet, Valilik ve diğer kurumlarca çok önemli yatırım hizmetleri gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından; ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok düzenli ve sistematik ve önemli oranda yardımlar yapıldığını da kaydeden Yılmaz, Adapazarı’nın çok önemli bir sorunu olan ve yıllardır bekleyen Dernekkırı ve Alancuma bölgesindeki prefabrik konutlarda onüç yıldır oturan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Korucuk'ta 384 konut yapılması fikrinin kendisi tarafından oluşturulduğunu söyledi.

384 konut için yer temin edilerek, teknik-hukuki altyapı oluşturularak TOKİ’ye yaptırıldığını kaydeden Yılmaz, “Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne devri ile İlçemize kazandırılmıştır. Konutlar yaklaşık iki ay sonra 24 derslikli, okulu, camisi, sosyal tesisleri ile 2+1 nitelikte ve ayda çok düşük bir bedelle ödenecek şekilde sosyal güvencesi olmayan Dernekkırı-Alancuma bölgesindeki vatandaşlarımıza, Kaymakamlığımızca yapılan teklif sonucu Sakarya Valiliğince belirlenecek Dağıtım Komisyonunca gerçekleştirilecektir. Bu konutların yeri Adapazarı Belediye Başkanı Sayın Süleyman Dişli ile yapılan görüşmeler sonucu temin edilmiş, teknik ve hukuki sorunlar birlikte çözülmüştür. Kendisine özellikle bu vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Buraya yerleşecek vatandaşlarımızın memnuniyet duyguları da bizler için önemli bir mutluluk kaynağı olacaktır” dedi.

Yeni Hükümet Konağının gecikmeli de olsa, Yağcılar Mahallesindeki Eski Garajlarda yapımının devam ettiğini aktaran Yılmaz, “En geç Mart 2013'te bitmiş olacaktır. Bu konudaki yeri temin eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum. Yukarıda adı geçen hizmetleri adım adım takip eden Sayın Valilerimiz; Hüseyin Atak ve Mustafa Büyük'e şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Yılmaz açıklamasını şöyle tamamladı: “Birlikte hizmet verdiğim; başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm kamu görevlilerine, yerel yöneticilere, hak bilir Adapazarlılara, basın mensuplarına ve farkı fark eden herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. İsabetli karar verip sonuca ulaşmak için analiz-sentez yaparak, yüreğini, ilmini, tecrübesini ortaya koyarak objektif bir şekilde, ülkemize hizmet yolunda herkesi kucaklayarak; başarının hazzını, tadını, mutluluğunu herkesin hissetmesini diliyorum. Göreve başladığım günden beri; Adapazarı’nı kendi memleketim, insanlarını en yakınım gibi gördüm, sevdim, saygı duydum. Herkese Arz-ı Veda ediyor, Yüce Allah’ın yardımcınız olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA