Muş'ta TYÇP İle 236 Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Çalışma ve Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştıracak 236 kişi için kura çekimi yaptı.

Muş Spor Salonu'nda yapılan kura çekimine, 3 bin 721 kişi müracaat etti.

Çalışma ve İşkur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, daha önce ertelenen kura çekimine bugün başladıklarını söyledi.

Cuma gününe kadar kura çekimine devam edeceklerini belirten Taylan, toplam 700 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Kurada ismi çıkanların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitim kurumlarında çalışacaklarını ifade eden Taylan, ''Burada gerçekten mağdur, hak etmiş ve ihtiyacı olana iş vermeyi amaçlıyoruz. Muş'taki işsizlerin sıkıntıya düşmeden işe yerleştirilmesini arzuluyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

236 kişinin il merkezindeki eğitim kurumlarında 3 ay çalıştırılacağını dile getiren Taylan, 3 bin 721 kişinin müracaat etmesi nedeniyle kura çekimini spor salonunda yaptıklarını ifade etti.

Merkeze bağlı Tekyol köyünde yaşayan ve kuraya çocuğuyla gelen 5 çocuk annesi Nagihan Özmen ise, ''Maddi durumum kötü olduğu için İşkur'a müracaat ettim. Umarım ismim kurada çıkar. Çünkü bu işe çok ihtiyacım var. 7 nüfusuz ve eşim de işsiz. Hiçbir gelirimiz yok. Kurada ismim çıkarsa, 3 ay da olsa çalışma imkanı elde edeceğim'' diye konuştu.

Hasibe Şahin de, eşinin imam olduğunu ve 4 çocuğunun daha iyi koşullarda eğitim görmesi için işe başvurduğunu ifade etti.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA