Kırıkkale Valisi Kolat Adsm’yi Ziyaret Etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ederek Başhekim Prof. Dr. Adnan Tezel’den bilgi aldı.

Kırıkkale Valisi Kolat Adsm’yi Ziyaret Etti
Merkezin kendi binasına kavuşması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tezel, “2011 yılı yatırım programına alındı ancak eski binanın yıkılıp yıkılmaması konusunda bir arpa boyu ilerleyemedik” diye konuştu.

Ağız Diş Sağlığı Merkezini ziyaret eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, binayı gezerek Başhekim Prof. Dr. Adnan Tezel’den bilgi aldı. Doktorlar ve hastalarla zaman zaman sohbet eden Vali Kolat, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Merkezin Son derece modern olduğunu belirten Vali Kolat böyle bir merkezin Kırıkkale’de olmasının yerinde olduğunu vurguladı

Her şeyin başının insan sağlığı olduğunu belirten Vali Kolat, ağız ve diş sağlığının bütün vücudu ilgilendiren önemli bir sağlık konusu olduğunu ifade etti.

Ağız sağlığının Son derece önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kolat, diş sağlığına gerekli önemin verilmesi gerektiğini, halkımızın Son yıllarda bu konuda daha bilinçli hale geldiğini söyledi.

Başhekim Tezel ise 2011 yılında yatırım programına alınan eski Devlet Hastanesinin yerine yapılması planlanan Ağız Diş Sağlığı Hastanesi binası konusunda açıklamalarda bulundu. Projeside dahil olmak üzere tüm çalışmaların hazır olduğunu belirten Başhekim Tezel “50 ünite ile 100 ünite arası yerler Diş Hastanesi oluyor. Biz önce Kırıkkale’ye diş hastanesi kazandıralım dedik ancak Bakanlık ünite sayısının Kırıkkale’ye yeterli olduğunu belirterek merkez olarak hizmet vermesine karar verdi. Ünite sayısını 50’ye çıkartalım ve hastaneye bina yapalım dedik, projesini hazırladık. Kadın Doğum Hastanesinin bulunduğu yerde 16 bin metrekare alan bulunuyor. Burasına içerisinde Sağlık İl Müdürlüğü ve o alanda bulunan aile toplum sağlığı merkezininde yeralacağı bir bina kazandıralım dedik ancak oranın yıkılıp yıkılmaması konusunda bir karmaşa var. Bu yüzden bir arpa boyu yol kat edemedik. 2012 yılı yatırım programında da var ama belirsizlik devam ediyor" şeklinde konuştu.

Başhekim Tezel ayrıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak bir tane diş ambulansı hizmete sunduklarını, bu ambulansın tarama ve halkı bilinçlendirme konularında ağırlıklı olarak çalışacağını kaydetti

Daha önce insanların diş hekimine sadece diş çektirmek için gittiğini, şimdi ise anlayışın değiştiğini belirten Başhekim Tezel, “Şimdi diş tedavisi yapıyoruz. Dişi ağızda tutabildiğimiz kadar tutmaya çalışıyoruz. Son çare olarak çekme yoluna gidiyoruz. Zaman zaman şikayet aldığımız bir nevi “merdiven altı” olarak niteleyebileceğimiz diş laboratuvarlarında tedavi vatandaşlar ilgi göstermez ise yok olur. Burada Son derece modern bina, teknolojik cihazlarımız var. Vatandaşlarımız bunlardan faydalanırsa merdiven altıda bitmiş olur” dedi.

Kaynak: İHA