Kesk Yapılan Son Zamları Protesto Etti

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, hükümet tarafından yapılan son zamları protesto etmek için Başbakanlık binasına yürüdü.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan KESK Ankara Şubeler Platformu mensubu bir grup, "Zamlar geri alınsın" sloganları atarak Başbakanlık'a yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüş üzerine Milli Müdafaa Caddesi üzerinde barikat kurarak grubu durdurdu. Durdurulan grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya, emekçilerin her geçen gün daha yoksullaştığını ileri sürerek, "Bütçe açığı, zamlar, yapısal denge, huzur, patrona indirim derken olan yine emekçilere oldu. Benzinden doğalgaza kadar zamlar yağmur gibi yağmaya başladı." dedi.

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların kış aylarına girerken halkın belini bükeceğini savunan Kaya, "Bu zamlar bir hastalığın habercisidir. Nasıl ki, vücuttaki bir ağrı ciddi hastalıkların habercisiyse, bu zamlar da ekonomide tehlike çanlarının habercisidir. Biz emekçileri gelecekte daha kötü günler bekliyor demektir." diye konuştu.

Yapılan zamların temel tüketim mallarına yansıyacağını iddia eden Kaya, "Bu nedenle yapılan zamların hemen geri alınmasını istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı .