Kaligrafi İle Kırşehir Tarihini Yazacak

Kırşehir’e arkadaşını ziyarete gelen Kaligrafi yazı ustası şehrin tarihini incelince stant açtı.

Kaligrafi İle Kırşehir Tarihini Yazacak
Kaligrafi Sanatçısı Ahmet Duyar (25), "Bu şehre gelmeden bu tarihi bilmiyordum. Ne mutlu ki tarihi bir şehirdeyim.” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu Ahmet Duyar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde okuyan arkadaşını ziyarete gelerek Kadın Emek pazarında stant açtı. Beş yıldır Kaligrafi(Latin Hat Sanatı) eğitimi aldığını söyleyen Duyar, "Böyle tarih dolu bir şehirde olmak beni çok mutlu etti.” dedi.

Kırşehir’e daha önce gelmediğini, arkadaşını ziyaret amacı ile ilk defa geldiğini kaydeden Duyar, "Bu şehrin böyle tarih dolu olduğunu bilmiyordum. Arkadaşım vasıtası ile Kırşehir’e gezmeye geldim. Yıllardır ve halen uğraştığım Kaligrafi sanatının böyle bir şehir’de yapılmadığını görünce Kırşehir Belediyesi ile temasa geçtim ve uğraştığım sanatımı icra etmek istedim. Kırşehir’in tarihini okuyup kaligrafi ile yazmayı çok isterdim.” şeklinde konuştu.

Kadın Emek pazarında açtığı stant ile sanatını Kırşehirlilere tanıtan Duran, baskılı kartonlara isim, davetiye, sertifika ve tabaklar üzerine istenilen şekilde işlemeler yapıyor .
Kaynak: İHA