Güney Kıbrıs'ta Son 4 Yılda 600'den Fazla Şirket Battı

Güney Kıbrıs’ta iflas eden şirket sayısının gün geçtikçe arttığı ve son 4 yılda 600’den fazla şirketin battığı haber verildi.

Rum Simerini gazetesi , ekonomik kriz yüzünden iflas eden şirketlere bakıldığında , 2009 yılında 548 şirketin , 2010 yılında 750 şirketin ve 2011 yılında 981 şirketin iflas ettiğini yazdı . Gazete , bu yılın Ağustos ayına kadar da , 683 şirketin iflas beyanında bulunduğunu kaydetti .

Yine aynı gazete , Rum Şirketler Mukayyitliği’ndeki İflas Eden Şirketler Birimi’nin verilerine dayanarak , 2007’den bugüne 5 bin 410 kişinin iflas ettiğini beyan ettiğini aktardı . Gazete devamla , mukayyitlikte hala daha çok sayıda iflas etmiş şirket başvurusu bulunduğunu , ancak bu şirketlerin başvurularının , başvuruyla birlikte yatırılması gereken 300 eur’luk harcın yatırılmaması sebebiyle incelenmeye başlamadığını kaydetti .

RUS KREDİSİNİN FAİZİ DESTEK MEKANİZMASININ FAİZİNDEN DAHA YÜKSEK

Gazete , bir diğer haberinde ise Rum Yönetimi’nin Rusya’dan istediği kredinin faizinin , AB Destek Mekanizması’nın faizinden daha yüksek olduğunu yazdı . Haberde , AB Destek Mekanizması’ndan alınacak kredinin faizinin yüzde 3 olduğu , Rus kredisinin faizininse yüzde 4 , 5 olduğu belirtildi .

CHARTER SEFERLERİN ENGELLENMESİ TURİZMİ VURACAK

Bu arada , bir başka Rum gazetesi Politis de Rusya’dan Güney Kıbrıs’a charter seferlerin kaldırılmasının , özellikle Ayia Napa otellerini vurmasının beklendiğini yazdı . Haberde , Ayia Napa otellerinin boş kalmasının gelecek yılın Mayıs ayını bulacağı belirtildi .