‘Bilal Köyden Basın Anıtı’ Yenilenecek

Ordu’da eski Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz döneminde Öğretmenevi önündeki parkta inşa edilen ‘Bilal Köyden Basın Anıtı’ yenilenecek.

‘Bilal Köyden Basın Anıtı’ Yenilenecek
Türkiye’de Cumhuriyetin ilanından sonra Uzunisa köyünde kendi yaptığı makine ile ‘İlk Köy Gazetesi’ni çıkaran Bilal Köyden’in adının ve anısının yaşatılması amacıyla yaptırılan anıt, Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve Ordu Belediyesi tarafından yenilenecek. Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Recep Aydın ile Ordu Belediyesi Park Bahçe Müdürü Sebile Soytaş, bu alanda bir inceleme yaptı.

Başkan Recep Aydın yaptığı açıklamada, “Bilal Köyden’e zamanında İstanbul basını ‘Türk basınının babası’ unvanını vermiştir” dedi Başkan Aydın şöyle devam etti: “Biz buradaki baskı makinesi cam fanus içerisine alarak, eski telefon, daktilo, eski gazeteleri koyarak açık hava müzesi haline getirmek istiyoruz. Bilal Köyden’e zamanında İstanbul basını ‘Türk basının babası’ diyerek bir unvan vermiştir. Böylesi değerli bir insanında Ordu’da bu mesleği yapması, Ordulu olması bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Bilal Köyden’i bizden sonraki nesle anlatmak istiyoruz. Zor şartlarda mesleğini yamaya çalışmış değerli büyüğümüzü yaşatmak, Ordu’ya gelen turistlerin de Bilal Köyden gibi değerleri büyüğümüzü görmelerini istiyoruz. Köyden, bizim için çok önemlidir. Burayı açık hava müzesi haline getirebilirsek ne mutlu bizlere.” Ordu Belediyesi Park Bahçe Müdürü Sebile Soytaş ise yapılacak çalışma hakkında şu bilgileri verdi: “Biz burayı daha önceden Bilal Köyden Parkı olarak düzenlemiştik, daha sonra baskı makinesi buraya gelmişti. Burası biraz atıl kaldı. Bu alanı aydınlatma ile baskı makinesinin yerini değiştirip, tamiratını yaparak buranın biraz daha kullanılır hale gelmesini sağlayacağız.”
Kaynak: İHA