Gökçek, Twitter'a girişinin birinci yılını böyle kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milyonlarca insanın üye olduğu sosyal paylaşım ağı Twitter'a katılımının 1. yılını takipçileriyle kutladı.

Gökçek, Twitter'a girişinin birinci yılını böyle kutladı
Fransa‘da Ermeni yasa teklifi kabul edildi (Son Detaylar)

ASKİ Sosyal Tesisleri’nde eşi Nevin Gökçek, oyuncu Şafak Sezer, sunucu Ece Erken ve 150 takipçisiyle buluşan Başkan Gökçek, neşeli ve samimi bir sohbet toplantısı düzenledi. Twitter takipçilerinin sorularını konukları Şafak Sezer ve Ece Erkenle birlikte yanıtlayan Başkan Gökçek, siyasi hayatından projelerine, spordan özel hayatına kadar merak edilen pek çok konuya açıklık getirdi.

Gökçek, Twitter'a girişinin birinci yılını böyle kutladı

Birinci yıl pastasının da kesildiği keyifli buluşma, www.melihgokcek.com adresinden de canlı olarak yayınlandı.

Twitter kullanıcısı olarak bir yılı geride bıraktığını ifade eden Başkan Gökçek, 207 bin takipçi sayısına ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Twitter’da kendine özgü yenilikler ve formasyonlar geliştirdiğini dile getiren Başkan Gökçek, “Daha enteresan şeyler de göreceksiniz bu ay sonu. Büyükşehir Belediyesi’nin değişik bir tatbikatına tanık olacaksınız. Ankara’yı tanımaya, ötesinde sevmeye, bir de Ankara’da ticareti artırmaya yarayacak çok değişik metotlar uygulayacağız. Ankara’da bir hareketlenme olacak. Twitter’a yenilikler getirmeye sarf edeceğiz” diye konuştu.

Toplantının yapıldığı ASKİ Sosyal Tesisleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, tesislerin yeni restore edildiğini belirterek, “Ankara’nın en değerli lokantalarından birisi olacak. Halka açık olacak. Yemekleri de değişik olacak. İlk misafirlerimizsiniz, hoş geldiniz” dedi.

Bir twitter takipçisinin Eymir ile ilgili soru sorması üzerine Başkan Gökçek, gölün halka açılıp açılmamasına ilişkin çok yakında Başkentlilere yönelik çok fazla anket yapılacağına dikkat çekti. ODTÜ ile düşman olmadıklarını, bazı medya mensuplarının böyle bir imaj çizdiğini ifade eden Başkan Gökçek, Gazi Üniversitesi ile yürütülen projelerin ODTÜ ile de rahatlıkla hayata geçirilebileceğine dikkat çekti.

“ANKARAGÜCÜ’NÜ HAYATA GEÇİRECEK FORMÜL ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ”

Ankaragücü’nün geldiği son noktayla ilgili görüşleri sorulan Başkan Gökçek, dünyada şampiyon çıkarmayan tek başkentin Ankara olduğunu, vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Maalesef Ankaragücü bitmiştir. Arkadaşlar bazı davalar açtılar, önümüzdeki günlerde Ankaragücü’nü yeniden hayata geçirecek, formasını yaşatacak bir formül üzerine çalışıyoruz. Ankaragücü’nü yok etmemek gibi bir şey olacak. Yeni bir formül üzerine çalışıyoruz. Bu Ankara için borç. Ne yapacağımı söylemiyorum ki her yapılan işe lüzumsuz tartışmalar ve engellemek için gayretler çıkıyor. Hallettiğimizde siz de memnun olacaksınız.”



-NEVİN GÖKÇEK: “DESTEKLİYORUM”

Başkan Gökçek, bir Twitter takipçisinin sorusu üzerine de Keçiören trafiğine çözüm olacak projeleri anlattı. İki düzenleme düşündüklerini ifade eden Başkan Gökçek, bunlardan biri olan tek yön uygulaması için ilçede anket yapılacağını kaydetti. Keçiören’e giriş ve çıkışı rahatlatmak için de tek çözüm yolunun tünel yol olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, 5 kilometrenin seçim öncesi hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de “Eşinizin geç saatlere kadar Twitter’da kalmasına kızmıyor musunuz” sorusunu, “Gerçekten kızmıyorum. Çok keyif alıyor, ben de o keyif aldığı için destekliyorum ama sağlığı açısından üzülüyorum. Yatması gereken saatte ayakta oluyor, uykusunu alamıyor. Ondan sıkıntılıyım. Serzenişte bulunuyorum” diye konuştu.



- İKİNCİ TELEFERİK ŞENTEPE’YE

Başkent trafiğiyle ilgili bir başka soru üzerine de göreve geldiğinden bu yana araç sayısının bir milyon artığına işaret ederek, bunun karşılığında her yıl 125 km yol yapılması gerektiğini Büyükşehir Belediyesi’nin 100 km yol yaparak bunu kısmen karşıladığına dikkat çekti.

Trafiğe çözüm olarak “Metroyu devreye sokmak, artı bunların haricinde tünel yolları yapmak” diye açıklayan Başkan Gökçek, son günlerde gündeme taşınan teleferik ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Dünyada kısa mesafe ulaşım için kullanılan teleferiğin, ilk denemesinin Dikmen Vadisi’nde uygulanacağını açıklayan Başkan Gökçek, “İkinciyi de Şentepe’ye düşünüyoruz inşallah. Bu tip hazırlıklarımız var” açıklamasını yaptı.

Siyasi yaşama ilişkin de merak edilenleri yanıtlayan Başkan Gökçek, “Size niye sataşıyorlar?” sorusuna “Belki ben istiyorum. Fırsat vermesek yapamazlar. Biliyorsunuz ben CHP uzmanıyım. Yorumlar da kızdırıyorlar haklı olarak” dedi.

-ÜNİVERSİTEYE YENİ PROJE

Üniversitelere ilişkin yepyeni projelerle Başkentlilerin karşısına çıkacağını da müjdeleyen Başkan Gökçek, “Çok değişik bir organizasyon içine giriyoruz. Beğeneceğinizi umuyorum. Sadece üniversitelilere hitap edecek. Son safhasındayız. İki aya kadar tatbikatını yaparız” diye konuştu. Ankara’nın mevcut 14 üniversitesinin 21’e çıkarılacağının altını çizen Başkan Gökçek, Başkent’in tıbbın başkenti olması için de çok ciddi adımlar atılacağını belirterek, bir başka atılımın da turizm açısından olduğunu söyledi. “Ankara’ya bol turist getirmemiz lazım” diyen Başkan Gökçek, fuar alanı, film platosu gibi çalışmaların hızlandırıldığını dile getirdi. Başkan Gökçek, film platosuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hiçbir masrafta kaçınmayacağız. 3-5 sene içinde Ankara’nın turizm açsından gelişmesi için bu mekanları kullanacağız. Ne fedakarlık gerekiyorsa yapalım. Proje ihalesi yapıyoruz. Amerikalılar talip. Önemli olan projenin çizilmesi çıktıktan sonra yapımı son derece kolay. Nasıl isterlerse ona göre yapacağız. Buradaki arkadaşlar da kalkınmış olacak. Ankara’da sanatkar çok fazla, çoğu İstanbul’a gidiyor. Teşvik için kısa metrajlı filmler çekilmeli, çok ciddi adımlar atılacağını söyleyebilirim.”

Behzat Ç. filminde oynamak istemediğini de dile getiren Başkan Gökçek, “Ankara için iyi bir propaganda ama çocuklara lisan açısından son derece yanlış ifadeler kullanılıyor. Tasvip etmiyorum. Plato kurulduğunda Ankara’da çok daha güzel filmlerin çekildiğini göreceğiz” dedi.

Bir başka soru üzerine çok kısa süre içerisinde Sincan trafiğinin mükemmel bir hale geleceğini de müjdeleyen Başkan Gökçek, “6 ay sürer… Sonra bir anda rahatlayacaksınız, 6 şeritli yol. Hem AOÇ bulvarı hem tren” açıklamalarında bulundu.



- “ODTÜLÜLERİ BEN AĞIRLAYAYIM”

ODTÜ’lü bir Twitter takipçisinin kendisini üniversiteye davet etmesi üzerine ise Başkan Gökçek, ODTÜ’lüleri davet ederek, şöyle konuştu:

“ODTÜ’de bazı arkadaşların önyargısını yıkabilmek mümkün değil. Okumak gibi bir dertleri yok. Siz organize edin, ben davet edeyim. Benim mekanıma gelirse yumurta atamazlar, fikri tartışırlar. Çünkü demokratik olarak tartışmayı hazmedemiyorlar. En sert sualini sor. İki şeyi kabul etmiyorum; hakaret edip, iftira atamazsın. Tartış benimle. Yanlış yaptığımı söyleyenler var. Tahammüllü olacak. Fiili harekette bulunuyor. Üniversiteye geliyorsun, sohbet edeceksin, oradan 8-10 kişi kalkıyor faşistler gelemez diye başlıyor bağırmaya. Sen beni faşist olarak görüyorsan, konuş ben de kendimi savunayım. Oradakiler de kanaate varsın. Ya bağırıyor ya hakaret ediyor. Üniversitede demokrasiyi hazmedebilecek adımlar atmamız lazım. 50 kişi geliyoruz deyin, 100 arkadaşınızı toplayın gelin. Sadece ODTÜ tartışalım. İstediklerini sorabilirler. En sert sualleri sorabilirler.”

Ankara’daki minibüslerin midibüs haline getirilmesi için yeni çalışmalar yapıldığını da açıklayan Başkan Gökçek, Armada karşısındaki çelik kafes için de yeni bir ihale yapılacağını, Gölbaşı’nın içinden geçen Konya Yolu’nun iki yıl içinde alta alınmasının planlandığını dile getirdi.



-CEZAYİR BAŞBAKANININ SÖZLERİ…

Başkan Gökçek, bir başka soru üzerine de Cezayir Başbakanı’nın “Fransa’nın Cezayir Katliamı” konusundaki açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:

“Demek ki Sayın Başbakanın Fransızlarla muhabbette iyi. 1.5 milyon şehit vermek onu rahatsız etmemiş. Fransızların katliamı bir tek Cezayir’de olmadı, pek çok ülkede oldu. Gaziantep’te de oldu, 6 bin 600 şehit verildi. Antep’te katliamı çok. 15 yaşında çocuğu katlettiler. Cezayir 1.5 milyon olduğu için ve bütün dünya bildiği için düşündük. Cezayir Başbakanını söyledikleri önemli değil. Cezayir halkının düşünceleri önemli. Ben anıtı dikerim, bu sözlere aldırmam. İster kabul etsin ister etmesin.”

Başkan Gökçek, 7-8 sene önce aynı konu gündeme geldiğinde Cezayir Büyükelçisi’nin anıtın maketini hediye olarak aldığını, rahatsızlık duymadığını da anımsattı.



-“İFTİRALARIN ARKASI YOK”

Beyaz plakalı otobüsler oğlunuza mı ait?” iddialarına da açıklık getiren Başkan Gökçek, seçim öncesi pek çok iftirayla mücadele etmek zorunda kaldığını vurgulayarak, “İftiraların arkası yok. Twitter’ı bunun için de kullanıyorum. Söylediğini ispat et ya da onun bunun lafıyla karşıma çıkma diyorum. Bir zaman da her ilçeye, “Melih Gökçek genelevi buraya getirecekmiş” şeklinde söylenti yaydılar” diye konuştu.

Twitter’da 1. yılını dolduran Başkan Gökçek’in 206 bin 733 takipçisi bulunuyor. Aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu 9 ismin Twitlerini takip eden Başkan Gökçek, bugüne kadar 22 bin 618 twit attı.



- SEZER KAHKAYA BOĞDU

Katılımcıları espriyle kahkahaya boğan Şafak Sezer, Ankara Çinçin doğumlu olduğunu, Sincan’da da yaşadığını aktardı. Bir katılımcının “Çin’de bir tane, Ankara’da iki tane olan şey nedir?” sorusunu “Çinçin” diyerek hemen yanıtlan Şafak Sezer, Ankaralılığını da ispatladı.

Mesleğe Ankara’da bir radyoda başladığını kaydeden Ece Erken de programlarında insanları eğlendirmek üzere çalıştığını kaydetti. Beşiktaş taraftarlığına da dikkat çeken Erken, Ankaragücü maçıyla ilgili “Hak eden kazansın” dedi.
Kaynak: AA