Fransa'ya Tepkisini Minyatür Eyfel Kulesini Hurdaya Çıkartarak Gösterdi

Antalya Side`de bir otel işletmecisi, Fransa Ulusal Meclisi`nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini, hatıra fotoğrafı çekimi için kurduğu minyatür Eyfel kulesini hurdaya çıkartarak gösterdi.

Fransa'ya Tepkisini Minyatür Eyfel Kulesini Hurdaya Çıkartarak Gösterdi

Side Selimiye Garden Otel sahibi Mehmet Çelikten, turizm sezonunda turistlerin hatıra fotoğrafı çekimi ve animasyon etkinlikleri için havuz başına kurduğu ve 6 bin lira harcayarak kurduğu minyatür Eyfel kulesini hurdaya vermek için otel kapı önüne bıraktı.
Sideli otel işletmecisinin Fransa tepkisine Paris`te restoran işletmeciliği yapan Türkiye`ye tatile gelen İlhan Alan da katıldı. Çelikten ve Alan Sarkozy`e tepkilerini minyatür kule üzerine ay yıldızlı Türk bayrağı asarak gösterdi.
Çelikten, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Fransa Ulusal Meclisi`nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini kınıyorum. Yasa teklifini kabul etmesi ile Fransa`nın ne kadar düşünce özgürlüğüne önem veren bir ülke olduğunu gördük. Sarkozy`nin Türkiye`ye karşı düşmanlık tavrı kınıyoruz. Biz milletçe Ermenilerle kardeşçe yaşamış bir milletin çocuklarıyız. Kararı kınıyoruz. Kınadığım içinde 6 milyar lira harcayarak yaptırdığım minyatür Eyfel kulesini hurdaya çıkardım."
Fransa`da bir restoranda çalıştığını ve Side`ye tatile geldiğini belirten İlhan Alan, Sarkozy`nin Türkiye`ye karşı her fırsatta yaptığı düşmanlığını kınadığını söyledi.
Anadolu topraklarında asırlarca Ermenilerin huzur ve mutluluk içinde yaşadığını belirten Alan, Sarkozy`nin Ermeni lobisinin kışkırtıcı söylemlerine boyun eğerek Türkiye`yi kayıp ettiğini kaydetti. Alan, "Fransa Ulusal Meclisi`nin kararını nefretle kınıyorum. Fransa bu konuda ilk önce kendisine baksın. Cezayir`de 60 yıl önce 1,5 milyon katledildi. Zaten bu konuların siyasilerin işi değil, tarihçilerin işi." diye konuştu.