Ergenekon'la Bağlantılı Yüzbaşı Elebaşılığındaki Çete İzmir'e Getirildi

Antalya`da, elebaşılığını bir jandarma yüzbaşının yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan üç muvazzaf asker İzmir`e getirildi.


Özel yetkili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Antalya merkezli düzenlenen "Fırtına" operasyonunda yakalanan zanlıların, Akdeniz Bölgesi`nde kendilerini JİTEM ve iddia edilen Ergenekon terör örgütü üyesi olarak tanıtıp çek ve senet tahsilatı, adam kaçırma gibi suçlar işlediği öne sürülüyor. Operasyonda ayrıca bir adet Glock marka tabanca, bir adet kalem tabanca ve toplam 9 adet diğer bazı silahlar ele geçirilmişti. Gözaltına alınan Jandarma Yüzbaşı M.P., Başçavuş İ.K. ve Uzman Jandarma R.Ç., sabah saatlerinde İzmir`e getirildi. Merkez Komutanlığı`na teslim edilen muvazzaf askerlerin dışında, gözaltına alınan 57 zanlının bugün İl Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edileceği öğrenildi.

Gözaltına alınan ve örgütün Kuzey Irak sorumlusu olduğu öne sürülen H.T.`nin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Veli Küçük`le bağlantısı tespit edilmişti.