Büyükşehir’den Kaçak Kömür ve Fuel Oil Denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, hava kirliliğine neden olan kaçak kömür ve fuel oil denetimlerini artırdı.

Büyükşehir’den Kaçak Kömür ve Fuel Oil Denetimi
Ankara Valiliği ekipleri ile birlikte yürütülen denetimlerde kömür perakende satış yerlerinden alınan numuneler, analiz edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı laboratuvarlarına gönderildi.

Kış mevsimi ile birlikte Başkent`te çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi için kömür ve yakıt türlerine yönelik denetimlerin artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Ankara’da kaçak kömür kullanımını önlemeye çalıştıklarını söyledi. Başkentlilerin satışına izin verilen kaliteli, hava kirliliğine neden olmayan, yüksek kalorili kömürleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Mehmet Ercan, kömür satış yerlerinin sık sık denetlendiğini söyledi. Ercan, “Hava kirliliği ile ilgili şikayetler üzerine kömür satış yerlerine yönelik denetimlerimizi daha da artırdık.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği ekiplerince yapılan denetimlerde alınan numunelerin belirlenen şartlara uygun olmaması durumunda cezai işlem yapıldığını belirten Mehmet Ercan, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.


KALORİFER YAKITLARI DA DENETLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından kalorifer yakıtı olarak kullanılan fuel oil denetimi de yapılıyor. Çevre Merkez Amirliği`ne bağlı ekipler, Başkent`te bulunan kamu kurum ve kuruluşlar ile işyerleri ve meskenlerin kalorifer yakıt depolarını kontrol ederek numuneler alıyor. Denetimler sırasında kalorifer kazanının temizliği, teftiş defteri, yangın söndürme cihazı, yaralanmalara karşı ecza dolabı, kazan görevlisinin yetki belgesi, ateşçi belgesi olup olmadığı yönünde kontroller yapıldığı kazan dairesinin depo olarak kullanılıp kullanılmadığının tespit edildiği bildirildi. Başkent`te hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapılan denetimler Çevre Merkez Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından aralıksız sürdürülüyor.