Zonguldak Belediyesi, Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, aralıksız yağışını sürdüren kar nedeniyle çalışmaların da aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Zonguldak Belediyesi, Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor
Hava tahmin raporları doğrultusunda kar kalınlığının 25-30 santimetreyi bulduğunu aktaran Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şöyle dedi: “Hava tahmin raporları doğrultusunda bu gün için 12-15 santimetre aralığında yarın da 25-30 santimetre aralığında kar yağışı var. Ekiplerimiz geceden beri bütün yoları açmak için çalıştılar. Kar yağışı aralıksız devam ediyor.


Biz de önlemlerimizi aldık. Hastane yollarımız, ana arterler, diyaliz hastalarımızın yollarının açılması için özen gösteriyoruz. Diğer mahallelerde de makinelerimiz turlayarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Buzlanmaya karşı önlemimizi almıştık. 100 ton tuz almıştık, şimdilik kapalı alan yok. Kar yağışı devam ediyor, vatandaşlarımızın da uyarılması gerekiyor. Özellikle toplu taşıma araçlarının kullanılmasını rica ediyorum. Bir iki gün sabır etsinler, özellikle mahalle aralarında sağlı sollu park edilmemesi gerekiyor. Böylelikle daha hızlı ve kolay hizmet götürülmesi sağlanıyor.”